fbpx

Александър Йорданов на избираемо място в листата на ГЕРБ за евровота

www.monitor.bg

Бившият депутат и посланик Александър Йорданов ще бъде поставен на избираемото шесто място в съвместната листа на ГЕРБ И СДС в  в предстоящите европейски избори. Това заяви председателят на Съюза на демократичните сили (СДС) Румен Христов, след среща с представители на ръководството на ГЕРБ.

Двете партии подписаха споразумение днес в централата на ГЕРБ за съвместно явяване на изборите  с единна листа, с която да изпратят максимален брой евродепутати от България в ЕНП.

Освен Йорданов СДС номинират и главния секретар на синята партия Илия Лазаров, който ще заеме последно място в листата.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Румен Христов подписаха споразумението в отговор на писмо на шефът на ЕНП Жозеф Дол за съвместно явяване на десните партии на предстоящите Европейски избори на 26 май.

Според Борисов липсата на Владимир Кисьов от листата е загуба, но ГЕРБ не се меси в работата на партньорите си. „Съжалявам, че Кисьов си направи отвод, защото сме работили дълги години с него, но не не се бъркаме в работата на СДС, сега съвмество ще се бори за по-добър резулат. Мисля, че Александър Йорданов е знаков човек от СДС, но ние можем да гарантираме, че ще работим за всички лица в листите. Такива номерца, които си правиха в наши сестрински партии с преференциите няма да допускаме и така ще бъдат инструктирани структурите“, коментира лидерът на ГЕРБ.

В споразумението е записано, че бъдещите евродепутати от общата листа на ГЕРБ и СДС поемат ангажимент, че през целия си мандат ще бъдат част от парламентарната група на ЕНП. На предизборните материали да присъстват имената и символите на партиите. Освен това депутатите поемат ангажимент да работят за приемане на България в Шенген и Еврозоната, както и против Европа на две скорости.

„Ще даде всички сили за едно успешно явяване на изборите, номинациите си съобразихме с какво ще допринесат кандидатите за постигане на резултатите“, коментира избора на Йорданов и Лазаров в листата Румен Христов. Сините са се спрели на двете имена от 15 номинации.   „Днес е добър ден за българската демокрация“, каза още Христов, като цитира прословутата фраза на Александър Йорданов от 13 октомври 1991 г., когато СДС спечели парламентарните избори.

Със стари “ курви“ нов бърдак не се прави!

седесарите начело с костов са за затвора не допускай тази грешка бойко

Бардак е точната дума те друго не могат да сътворят!!!

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!