fbpx

„Епицентър“: Версия: Борисов детронира Цветанов от три поста, спрягат се имена кой ще го замести

www.blitz.bg

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се завръща днес след обяд от работното си посещение във Вашингтон. Със сигурност веднага след това той ще проведе среща с премиера Борисов Борисов. Решението на лидера на ГЕРБ е да детронира заместника си от три поста – като председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, като председател на парламентарната група на ГЕРБ и като депутат, твърди Епицентър.бг. Цветанов остава зам.-председател на партията и председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

Борисов вече е обсъдил позицията си с членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и е получил подкрепата на съпартийците си в ръководството на партията. Предложението ще бъде подложено на гласуване на заседание на Изпълнителната комисия, която може бъде свикана още днес или най-късно утре преди отпътуването на премиера за Букурещ. Премиерът държи Цветанов да бъде изслушан от ръководството на партията, всеки да има право да изрази мнението си по скандала и лично да чуе позицията на колегите си.

За решението си премиерът се е обосновал с негативната обществена реакция, предизвикана от „Апартаментгейт“ и загубата на доверие, което се отразява пагубно на правителството. Главната цел на ръководството на партията била да се ограничат имиджовите щети в навечерието на изборите за европарламент, твърди още изданието. Цветанов е известен за решението на Борисов. Засега няма негова публична реакция. Депутати от ГЕРБ обаче споделиха, че Цветанов ги е молил да се изказват в негова защита – такава позиция към този момент никой не е изразил. Цветанов се е опитал да активира и структури да пращат в централата декларации в негова подкрепа, очаквайки да се надигна вълна в негова полза – това не се случва.

На фенстраницата във Фейсбук „Цветанов е невинен“ има качена само една декларация от ГЕРБ-Благоевград и снимки на Цветанов от срещите му във Вашингтон. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов, който първи сподели на страницата си призива „Цветанов е невинен“, след като разбра за гневната реакция на премиера по този повод, побърза да изтрие поста си. Единствено Ирена Соколола, председателката на Жени ГЕРБ, пусна пост в защита на Цветанов, наричайки „Апартаментгейт“ зловредна акция на социопати. Това предизвика гневна реакция в социалната мрежа. Проучване показва, че няма да има вълнения и в парламентарната група на ГЕРБ, която спокойно ще приеме решението на премиера.

Повечето депутати са убедени, че с оглед на обществените настроения това е правилен ход. Вече тръгнаха залагания кой ще е наследникът на Цветанов в парламента и как ще бъде осигуряван кворума. На председателския съвет от името на ГЕРБ участва Красимир Велчев. Междувременно парламентът събра кворум и започна окончателното обсъждане на промените в Изборния кодекс.

Да му се спат закуските в Америка немедлено и Цвъки ще увяхне .

За назидание на всички в ГЕРБ и изобщо в политиката ,трябва да изчезне завинаги ,няма НЕ заменими хора ,но има самозабравени ,нагли и безумно алчни и този е типичния ,,пример,, за това ! АУТ да копае на село !

Изкара се най-големият борец за правда и свобода и незаменим. Г-н Цветанов незаменимите са в гробищата. То бива самозабравяне и хвалене, но кой ще му плаща глобите от съдилищата в Европа. Пак електората, който уж му бил симпатизирал. Мръсна инсинуация само и само да не го питат за истинските му наглости.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!