fbpx

Сергей Станишев: Не ми е на всяка цена да съм водач на листата на БСП

„БСП е демократична партия. Вече повече от 1 месец в страната върви процес на номинации на кандидати. Над 200 конференции са минали, но не са приключили всички. Това, което знам, е, че имам номинации в, може би, 85% от общините. Очевиден е един факт – аз и Елена имаме най-много номинации от всички останали от партийните структури”. Това заяви в ефира на Нова тв лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

В неделя предстои пленум на Националния съвет на  БСП, на който ще бъде определен водачът на листата за евровота. Сред най-коментираните имена са Сергей Станишев и Елена Йончева.

Станишев определи номинациите си като „голяма отговорност”. „На мен не ми е на всяка цена да съм водач на листата на БСП. Но имам няколко каузи  и няколко принципни разбирания. БСП трябва да се яви с ясна политическа физиономия на тези избори”, заяви Станишев. „Ако някой мисли, че ще ни сблъска с Елена – няма да му се получи, ние сме приятели”.

„Второ, трябва да имаме хора в европейския парламент, които могат да защитят българския интерес. Смятам, че го умея и съм го доказал с действия и резултати”, заяви още Станишев. „Трето, смятам, че трябва да покажем, че БСП може да бъде алтернатива на ГЕРБ”.

„Залогът на евроизборите не е само кой ще има 5, кой ще има 6 депутати, а това дали ще има предсрочни парламентарни избори и как ще се отиде към местните избори”, заяви още Станишев.

По думите му процесът на номинации в БСП продължава прекалено дълго. Той смята, че реалната кампания сред хората трябва да започне възможно най-бързо.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!