fbpx

Не е за вярване какви уникални мебели могат да се получат от старите кашони в килера (снимки)

jenata.blitz.bg

Всяко семейство има в дома си поне един кашон, в който някога е била опакована новата печка, телевизор или секция за хола. Прибрали сме го в килера или пък сме го сложили на терасата с идеята по-късно да го изхвърлим, но отдавна сме забравили за него.

За сметка на това сме си купили нещо друго и сме се сдобили с още един кашон. Картонените опаковки се трупат, вече няма къде да ги слагаме, но по някаква странна причина ни е мъчно да се разделим с тях!

Днес от jenata.blitz.bg ще ви дадем няколко идеи, с които да вдъхнете нов живот на старите кашони. Защото от тях могат да се получат уникални мебели! Нещата, които могат да се изработят от стария картон, са изключително красиви, здрави и надеждни, местят се лесно, а при преместване няма да ви е мъчно да ги изхвърлите на боклука. За парите, които ще спестите, няма да споменаваме нищо!

За да стане вашият скрин или гардероб здрав и издръжлив, е най-добре да използвате 5-слоен картон. Ако не разполагате с такъв, можете да слепите няколко по-тънки картона с наполивинилацетатно лепило, след това да ги задържите под преса.

Начертайте върху хартията подробен чертеж с подробни размери. За да скрепите частите една към друга по-добре, направете зъбчета по краищата.

Готовите части могат да бъдат сглобени бързо и безопасно, като пъзел.

След като всички детайли бъдат сложени по местата си, остава да ги скрепите по между им с моментно лепило. Дайте им време да изсъхнат, след което обработете краищата с шкурка.

Всеки сам си решава как да изглежда шкафът му. Можете да го боядисате, да го облепите с фолио, да го застелите с нещо или да го лакирате.

Картонът е евтин, с него се работи много лесно, освен това е хубав и дълготраен материал. Има само един минус – влагата. Този проблем обаче може да се елиминира лесно, например ако покриете конструкцията с лепило, шпакловка и акрилна боя.

От стария картон можете да си направите и интересни лампи.

Или нестандартен шкаф за обувки.

Всичко се получава много лесно – от най-обикновените неща като шкаф, легло, бюро за компютъра. до по-екстравагантните вещи като рафтове с извити форми.

Време е да развихрите фантазията си и да се отървете от боклука, превръщайки го в нещо необикновено. А защо не в промишленото производство?!?

Със сигурност не знаете, но има компания, която прави къщи от гофрокартон! /jenata.blitz.bg

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

Блиц Новини
Кадиев към Ерген № 3: Защо ти трябва при жива майка да се жениш?

Кадри БТВ и социални мрежи Неочакваният край на романтичното риалити „Ергенът“ предизвика множество коментари. Много хора осъдиха Алек Младенов за решението, което взе да не се обвърже с нито една от останалите две фаворитки и особено начина, по който го направи. Той им каза своето решение чрез видео, без да …

Блиц Новини
Емоционален финал на „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Зрителите се сбогуваха емоционално с „Бригада нов дом“. Снощи бе излъчен последният за този сезон епизод, отново много силен и изпълнен с емоции, докосващи сърцата на мнозина. Бригадата с помощта на множество доброволци направи един удобен и уютен дом за незрящата Божидара и нейната майка. Новата бригада под …

error: Content is protected !!