fbpx

До 2500 евро глоба, ако посетите Чинкуе Тере с неподходящи обувки

profit.bg

Не е тайна, че италианският крайбрежен район Чинкуе Тере е една от най-известните туристически дестинации на Земята.

В наши дни обаче властите не само търсят начин да ограничат броя на посетителите, но и вида обувки, с които те се разхождат по улиците на градчетата в района.

Чинкуе Тере е колекция от пет крайбрежни града в италианския регион Лигурия, разположен между Генуа и Ливорно, изпълнен с великолепни туристически пътеки край морето.

Популярните места за разходка са обявени за обект от списъка на ЮНЕСКО със световно наследство през 1997 г., както и за национален парк през 1999 г.

Броят на посетителите вече е ограничен, за да се гарантира, че пейзажът е защитен, но сега официалните лица предприемат още една стъпка.

Те ще налагат строги глоби на всеки, който се разхожда из района с джапанки, токчета или други сандали, съобщава T+L.

Както се оказва, изборът на обувки по време на италианската ви ваканция наистина може да ви струва скъпо.

Според Telegraphthis, местните планински спасители са прекалено „натоварени“ да спасяват туристи, които тръгват по неравния терен, обути неподходящо.

Затова властите на националния парк решават, че ще налагат глоби на всеки, който пренебрегва съветите и носи неподходящи обувки. Глобите, съобщава The Telegraph, са между 50 и 2500 евро.

Сумата зависи от това колко „неудобства и разходи“ са причинили, уточнява още вестникът.

„Проблемът е, че хората идват тук, мислейки, че са на морския бряг, но пътеките над селата са планински“, казва Патрицио Скарпелини, ръководител на Националния парк Чинкуе Тере. „Първо ще проведем информационна кампания, след което ще започнем да налагаме глоби“, допълва още той.

Въпреки че това ограничение може да ви звучи смешно, със сигурност трябва да го приемете сериозно.

Местните маршрути наистина са планински и туристите не бива да се отправят по тях с джапанки и без достатъчно вода.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!