fbpx

Цяла Варна се стича да види гигантските кокали на динозавъра в разкопаната Шишкова градинка (снимки)

www.blitz.bg

На невероятна находка в Морската ни столица Варна са попаднали днес строители. Това твърди очевидка, която дори изпрати до редакционната ни поща и шокираща снимка. По думите ѝ насред града при разкопки се е появил гигантски скелет на динозавър.

Ето какво още ни пише жената: „Искам да Ви покажа на какво попаднах днес и се надявам това да стигне до повече българи! Днес в Шишковата градина във Варна, докато се разхождах видях как строители разкопават. Загледах се и видях, че под пръстта си личат останки от динозавър! Опитах се да снимам и веднага ме помолиха да изтрия снимките и след това оградиха мястото! Вижте какво се случва в България и какво се мъчат да скрият от нас!“.
Още от пръв поглед обаче снимката намирисва на фотошоп и бърза проверка на медията ни показва, че няма такава „сензационна находка“.

В действителност има ремонтни дейности в района, но динозавър няма. Оказва се, че въпросната снимка междувременно е станала много популярна в социалните мрежи и цяла вечер варненци се стичали на мястото, за да видят сензационната находка. Кой и защо обаче си е направил шегата далеч преди 1 април не става ясно. Ето как изглежда дупката в момента:

По принцип в района на Шишковата градина предстои мащабен ремонт за благоустройство. Предвижда се местата за отдих на Шишковата градинка и по ул .“Михаил Колони“ да бъдат увеличени. Предвидено е и засаждането на 25 нови дървета. С изцяло с нова визия ще бъде и чешмата с минерална вода. Тя ще е изработена от много издържлив нов вид бетон, ще има няколко чучура, като проектантите предлагат за удобство водата да се пуска с настъпване на бутон на земята. Кръговото кръстовище на Шишковата градинка ще има велоалея, която ще се спуска по ул. „Михаил Колони“ към Морската градина.

В момента в тази част на ул.”Колони” са начертани паркоместа към синята зона, които ще бъдат преобразувани в двупосочна велоалея. Общата стойност на ремонта е 1 386 500 лв., осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж” и съфинансиране от община Варна. Припомняме още, че Морската ни столица преди време се прочу по света с находки като Некрополът и вампирът. Този път обаче няма да станем известни и с динозавър.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!