fbpx

Почитаме Св. Серафим, намислете си желание, защото…

Въпреки, че не е роден в България, за най-голяма радост на всички българи, неговите мощи се намират у нас. Великият чудотворец всеки Божи ден върши чудеса, пише Блиц.

Преди 3 години, на 26 февруари 2016 г. за първи път в историята на Българската православна църква бе извършена канонизация на светец от две църкви – Българската и Руската. Тържествата за архиепископ Серафим Соболев, канинизиран като св. Серафим Софийски Чудотворец, продължиха тогава няколко дни.

Архиепископ Серафим е известен сред българските християни с чудесата, които се случват на гроба му в криптата на Руската църква „Св. Николай Чудотворец“ в София.

Миряните вярват, че Св. Серафим лекува и изпълнява желания в храма в центъра на София.

В криптата на църквата всекидневно се стича много народ. Безработни и болни пишат желанията си в предверието върху дървена маса. След това пускат писъмцата си до Светеца. „Характерното тук е, че посланията, желанията и проблемите до дядо Серафим трябва да бъдат в писмена форма. След това пускате своето листче в пощенската му кутия“, разказаха служители в храма.

Те допълват, че няма правила при пускането на желания. Едни ги пишат, а после ги оставят върху саркофага, докато се молят. Други просто пускат хартийките, старателно сгънати, шепнат тихо в мрака, след което се прекръстват. На месец се събира около тон божествена кореспонденция. Тя се изгаря, но Серафим чува всеки, уверяват служители от Руската църква.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

error: Content is protected !!