fbpx

Братя Домусчиеви купуват „Нова телевизия“

Шведската медийна група MTG и българският инвестиционен холдинг „Адванс Пропъртис“ ООД, собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, сключиха договор за придобиване на „Нова Броудкастинг Груп” АД, предаде Novini.bg.

По информация на Economic.bg преговорите са се водили до късно снощи, като в крайна сметка са приключили успешно и холдингът, чрез новосъздаденото дъщерно дружество „Адванс Медиа Груп“, придобива 100% от „Нова телевизия“ и мажоритарен дял в онлайн медийната група „Нет Инфо“. Стойността на сделката е 185 млн. евро.

„Адванс Пропъртис“ притежава над 100 дружества в 23 държави от 10 различни индустрии. Портфолиото на холдинга включва фармацевтичната компания „Хювефарма“, корабната компания „Параходство БМФ“ и пристанищният оператор „БМФ Порт Бургас“. Сред дружествата под шапката на „Адванс“ са още компании за недвижими имоти, енергийни дружества и др.

Сделката подлежи на регулаторно одобрение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), като законовият срок това да се случи е един месец.

Освен политематичният канал Nova, в портфолиото на „Нова Броудкастинг Груп“ влизат още шест филмови и спортни канала. Последният анализ на КЗК показа, че „Нова Броудкастинг Груп“ има между 30 и 40% дял на пазара на телевизионно разпространение за 2016 и 2017 г. Делът на „Нова“ на пазара на телевизионна реклама с национален обхват е между 40 и 50%.

В групата на „Нет Инфо“ пък влизат пощенската услуга Abv.bg, видео порталът VBox7.com, новинарските сайтове Vesti.bg и DarikNews.bg. Също така под шапката на групата са спортният сайт Gong.bg, сайтът за финансови новини Pariteni.bg, сайтът за прогнозата за времето Sinoptik.bg и женският сайт Еdna.bg

В онлайн бизнеса на „Нова Броудкастинг Груп“ попадат още платформата за продажба на ваучери Grabo.bg, сайтът за недвижими имоти Imoti.info, за автомобили Carmarket.bg, за сравняване на цени Sravni.bg, за електронна търговия Trendo.bg, сайтът с информация за кредитни и застрахователни услуги Fina.bg и за разпространение на електронни брошури Broshura.bg.

В портфолиото на компанията влиза и дял от „Атика Ева“ – издателят на списанията „Ева“, „Плейбой“, Esquire, Grazia, и др.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

error: Content is protected !!