fbpx

ВМРО предлага да се въведат помощи за новородени! Парите са според образователния ценз на родителите

На брифинг в Народното събрание общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера представи програма за образованата раждаемост.

Програмата ще бъде внесена под формата на доклад, който предвижда отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца на територията на Столична община, предаде  Novini.bg.

Предложението на ВМРО е:

За първо дете при родители с еднаква степен на образование се предвиждат:

1. Родители със средно образование – сума в размер на 200 лв.;

2. Родители с висше образование степен „Бакалавър“ – сума в размер на 250 лв.;

3. Родители с висше образование степен „Магистър“ – сума в размер на 300 лв.

За второ дете при родители с еднаква степен на образование се предвиждат:

1. Родители със средно образование – сума в размер на 500 лв.;

2. Родители с висше образование степен „Бакалавър“ – сума в размер на 600 лв.;

3. Родители с висше образование степен „Магистър“ – сума в размер на 700 лв.

За трето дете при родители с еднаква степен на образование се предвиждат:

1. Родители със средно образование – сума в размер на 1300 лв.;

2. Родители с висше образование степен „Бакалавър“ – сума в размер на 1500 лв.;

3. Родители с висше образование степен „Магистър“ – сума в размер на 1700 лв.

 

От ВМРО предлагат за по-висока степен на образование, еднократната помощ да е в по-голям размер. „Една идея, която има пряка връзка актуални през последните месеци събития и с темите за раждаемостта, за родителството, за начина, по който нашето общество, държавата и нейните институции се отнасят към демографската криза, като едно устойчиво, за съжаление, явление и към мерките за решаване на проблемите, свързани с раждането и отглеждането на деца“, заяви Карлос Контрера.

Браво ! Да разбирам ли че неграмотните не се вписват никъде ?

драги господине ако един от родителите не е на работа тези пари ще стигнат точно за два месеца само за бебето ами докато стане на осемнадесет с какви пари ще се отглежда не всички с висше образование са постоянно на работа или като не е тук на работа да върви в чужбина

На образовани по-малко образовани образовани и не до там образовани ли почнаха да ни делят……….че то при Живков не беше така.Познавам служетелка във Външно министерство която знае само български/ и то не съвършенно писменно/с висше образованиеи МИО и не знае таблицата за умножение …смята с телефона.

Vse sam chela gluposti,no kato taq-ne sam!Kakvi maloumnici!.A nie chakame da ni se podobri jivota…ima da chaaakameeee pri takiva upravlqvashti..
„Nqma takava darjava!“ -bravo,prosto ste genialni i nenadminati po tapotiii…

Те половуната народни предсъавители нямат образование .Затова само простотий измислят.

Аз пък подкрепям идеята ! Аз съм плаща да уча, за да имам висше ! С европейските да твърдя че съм специалист и средата ще определи един н ден и пето дете да го насоча да учи а не да краде. След като съм дал повече пари от мен си за държавата, ти нормално е държавата да ме възнагради повече. Нищо че това е предизборната кампания на патриотите – добро е предложението. Стига сте чакали на готово ! Никой не ви е длъжен ! Ако сега живеете в незаконни постройки няма как утре да ревете че са ви съборени !

Най-накрая адекватно предложение, което да насърчи работещите и образовани българи,които затова че работят получават по-малко пари от лежащите на гърба ни малцинства. А те не спират да се размножават,защото живеят от помощи.

8 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!