fbpx

Вятър, сняг и студ ще сковат страната днес, най-силни валежи ще има в… (карта)

www.blitz.bg

Облачността днес ще се задържи на места над Горнотракийската низина и над Югоизточна България. През нощта и в сутрешните часове слаб сняг ще превалява все още в централната част на Дунавската равнина, а през деня главно в планините.

Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, на места в Източна България и временно силен, от север-североизток. Ветровито ще бъде и по долината на Струма. Минималните температури ще са от минус 5° до 0°, а максималните – между 2° и 7°. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще е значително по-високо от средното за месеца. Това прогнозира дежурният синоптик на НИМХ Боряна Маркова.
Над планините ще е облачно, на места със слаби валежи от сняг. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е умерен, временно до силен. Ще е студено.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра – около минус 12°. По Черноморието ще е облачно, около обяд от север облачността ще се разкъсва и намалява. Ще е ветровито с умерен до силен вятър от север-североизток.

Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. На 13.02.2019 слънцето ще изгрее в 07:27 часа и ще залезе в 17:54 часа. Продължителност на деня 10:26 часа. На 13.02.2019 луната ще изгрее в 11:50 часа и ще залезе в 01:23 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: първа четвърт.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!