fbpx

БСП поиска моментална оставка на Боил Банов. Човек от кабинета на министъра бил готов да свидетелства

Моментална оставка на Боил Банов поискаха от БСП. Причината е обвинението от страна на партията към настоящия министър на културата, който по думите им е опитал да „опрости“ неустойка от 700 000 лева на сттроителна фирма за ремонта на Лоргото в София.

„Направихме интервю с един от служителите присъствали в кабинета по време на разговора. Той е готов да свидетелства. Започнахме разследване на пътищата и при нас пристигна този сигнал. Договорът е 20 страници и там го има анекса, който е съставен, за да не се потърси тази неустойка. Управляващият органн по тази процедура е МРРБ, така че няма как да са се случили нещата без тяхно знание. Ще уведомим прокуратурата и ОЛАФ. Става дума за европейски средства“, каза Йончева.

„Някой помни ли началото на миналата година, когато Банов обикаляше Ларгото и обясняваше, че по независещи от него причини там не работи осветлението, има изпочупени плочки и има проблем с отводнителната система. Сега става ясно, че той е знаел за проблемите по време на строежа, но вместо да защитава интгересите на държавата, той се е грижил за интересите на частния изпълнител. Това е поредният случай на манипулиране на условията по една поръчка от ГЕРБ. Припомняме и за поръчката за „Граф Игнатиев“. За съжаление едва след обществения натиск маместник-кмет си подаде оставката“, каза депутатът Митко Дончев:

„Ние показваме това, което имаме, и го показваме и документално, защото документите, с които се запознахме, потвърждават, че този разговор в кабинета на министъра на 24 март 2016 г. е имал след това съответните последствия“, добави Йончева.

Тя разкри, че лицето „Мечкунов“, споменато от Банов в записа, е архитект и е е заемал място в Министерството на културата. „Свидетелят ни каза, че Мечкунов е отишъл на екскурзия в Испания за сметка на фирмата строител“, добави депутатката.

„Това, което се говори в записа, се е случило. Думите, които чувате, са се случили документално. Съставени са такива актове. Има пет спирания на строителството. С тези спирания се обосновава да не се вземат тези пари. Да не се взема гаранцията за нарушение“, каза „червеният“ депутат Пенчо Милков.

„Този запис дойде при нас сега. Върху служителите продължава да се оказва натиск за подписване на различни дзокументи. Тази схема продължава. Този свидетел даде подробности, но първо искаме да излъчим това интервю по нашата телевизия БСТВ, и след това да ви го предоставим. За съжаление има страх в хората да споделят тази информация, ние имаме много документи, това е само началото. Хората се страхуваха до този момент. Разполагаме не само с аудиозаписи, ами и с много документи. Това, което разкриваме, отдавна е разкрито от Държавния департамент на САЩ в техния доклад за България. За 2018 г. пише, чме корупцията у нас е в големите инфраструктурни и в енергетиката. Това не са наши думи“, каза още Йончева.

При нас постъпват много данни за такива практики. След тяхното проучване това е нашата работа. Ние нямаме представа дали не са ги подали сигналите и в прокуратурата. Свидетелят не искам сега да го подвеждам и да казвам къде в момента работи, защото знаете какви последствия може да има върху него. Но той е готов да свидетелства пред съответните органи и да даде показания“, заяви Йончева.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!