fbpx

Как изглежда закуската с яйца в 10 страни по света?

profit.bg

Яйцето е често срещана част от закуската на много народи по света. И има защо.

То е изключително ценен източник на протеини, съдържа здравословни мазнини и малко известния холин, който подпомага развитието на мозъка.

Как обаче изглежда една закуска с яйца по света?

Вижте традициите в 10 страни, показани от The Insider.

Традиционна английска закуска – най-добре в Обединеното кралство

Традиционната английска закуска включва пържени яйца, печен боб, гъби, домати, колбас, бекон и препечен хляб. И какво би било британско ядене без чай?

Баница със сирена и яйца – популярна закуска в България

Кроасаните не са единствените любими тестени закуски. Българите имат баница – тестени кори, навити със смес от яйца и натрошено сирене, посочват от The Insider.

Във Виетнам започват деня си с Bánh mì op la

Bánh mì, което е виетнамската дума за хляб, се сервира със запържени яйца, покрити с колбас и карамелизиран лук. Не забравяйте и горещия чай.

Шакшука е колоритна закуска в Израел

Шакшука дава жизнено начало на деня в Израел. Колоритната, традиционна закуска включва яйца, печени в доматен сос, подправени с кайенски и червен пипер, както и кимион.

Насладете се на Jajecznica в Полша

Едно пътуване до Полша не би било пълноценно, без да закусите с бъркани яйца и наденица, известни като jajecznica.„

Perico е венецуелската закуска

Популярна закуска във Венецуела е perico venezolano. За това ястие яйцата се бъркат с лук, чушки и домати, след което се поднасят с хляб или като пълнеж в арепас.

Агнешкото и яйцата правят Makhlama Lahm обилна закуска в Ирак

Забравете шунката и яйцата. В Ирак се консумира агнешко и яйца – в съчетание, за приготвянето на пикантно иракско ястие, което се комбинира с къри на прах, лук, домат и магданоз.

Националното ястие на Малайзия – Наси Лемак, е пълно със съставки

Националното ястие на Малайзия е ориз, приготвен в кокосово мляко и листа от пандан. То не би било пълноценно без твърдо сварени яйца, аншоа, пържени фъстъци, резени с краставици и чили паста, известна като самбал.

Huevos Rancheros е мексиканската закуска

Нищо не говори повече за мексиканска закуска, като huevos rancheros. Това традиционно ястие се състои от пържени яйца, поднесени на тортила със салса, с кориандър, лют червен пипер, лук и домат.

За да се издигне ястието на следващото ниво, обикновено се добавя авокадо, ориз в мексикански стил и боб.

Яйцата и хаш браунс са любима закуска в САЩ

Предпочитанията могат да варират, в зависимост от щата, но като цяло американците са почитатели на палачинките, хаш браунс, колбаси и разбира се, яйцата. Независимо дали са бъркани или на очи, те винаги са добре дошли.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!