fbpx

Стихията вилнее: Виелица скова Смолянско, преспи, падащи камъни и прекършени дървета по заринатите пътища! (снимки)

Снимки: Trafficnews.bg

Обилен сняг и непочистени пътища. Така започна деня за голяма част от хората в района на Смолян, където през нощта снежната покривка се е увеличила с между 30 и 50 см. В социалните мрежи пък като лавина се изсипаха гневни коментари и снимки на водачи, които описват как снегопочистващите фирми не могат да смогнат с почистването на пътните настилки, пише Trafficnews.bg.

Получени са няколко сигнала за закъсали автомобили. Водачи информират, че ситуацията в района на Пампорово е сериозна. Освен че е тесен, пътят е много хлъзгав и с много неравности. Заради снега са се образували коловози, по които колите преминават с много бавна скорост. Забелязват се много закъсали и отбили от пътя коли.

Няколко населени места в Смолянско са без ток, а движението по пътищата в областта е затруднено заради паднали дървета, активизирали се свлачища и скъсани електропроводи след обилния валеж от сняг и дъжд тази нощ.

Наложени са ограничения на движението през проходите в Родопите. През „Превала“ е забранено за МПС над 12 т., както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. Проходът „Рожен“ също е забранен за МПС над 12 т. както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. Задължителни са веригите през проходите „Пампорово“, „Рожен“ и „Превала“.

Пътуващи през „Рожен“ съобщават за закъсали тирове, на много места по пътищата в областта има паднали камъни след дъждовете вчера. Обилният снеговалеж продължава и днес, движението е затруднено и при зимни условия.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ информират, че пътят Момчиловци-Лъки е затворен за движение поради паднали дървета. Счупени от мокрия сняг стволове пречат на движението в района на разклона за село Баните към местността Картола. Движението е временно спряно до разчистване на дърветата и клоните, препречили част от пътното платно.

В района на град Мадан микробус на спедиторска фирма е паднал в крайпътна река. По информация на наш читател превозното средство е било оставено за ремонт, а проливният дъжд е спомогнал за пропаднето на буса в коритото.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
И Чоткин се сдоби с жена от Хелс китчън

Един от претендентите за голямата награда от 100 000 лв в Хелс китчън Чоткин бе приятно изненадан от шеф Ангелов с подарък среща с близки хора.   В състезанието наградата между участниците беше среща с някой, с когото много искат да се видят. Именно той победи конкуренцията с рибай, който …

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

error: Content is protected !!