fbpx

Предупреждение: Идват порои, до 35 литра на кв/м

www.flagman.bg

За утре има оранжев код за обилен дъжд в страната

Значителни, дори екстремни валежи ще има в южната половина на страната. Те ще започнат днес вечерта и ще продължат с прекъсвания до края на седмицата.

В следващите 24 часа се очакват количества до 35 литра на квадратен метър в областите Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково. В последните две ще духа и силен южен вятър със скорости до 40-50 километра в час. За тези области днес е в сила жълт код за опасно време, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

Причината за екстремното време са поредица циклони, центърът на които минава над страната ни. В четвъртък и петък ще са по-осезаемите снеговалежи в равнинната част на страната. Сняг ще вали обаче само в Западна България, тъй като на изток температурите остават високи за сезона. Снежната покривка ще се колебае от 5 до 15 сантиметра.

За четвъртък НИМХ обяви оранжев код за валежи от дъжд за цяла Югозападна и Централна Южна България. Времето ще се успокои чак в неделя срещу понеделник. Дневните температурите запазват високи стойности. Особено в Източна България и около Черноморието те ще достигнат 12-13 градуса. Осезаемо по-хладно ще остане времето на запад.

Температурите през деня ще са в интервала между 6 и 11 градуса. Най-топло ще е по Черноморието и в Югоизточна България. А сравнително по-хладно през целия ден ще остане времето в Северозападна България и района на областите София, Перник и Кюстендил.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

Hell's kitchen
Царина: Имах силна вяра в себе си и възможностите си

Кадри Нова ТВ Царина въпреки, че остана на крачка от черната куртка стана любимка на феновете на Хелс китчън. Хоби готвачката успя да пребори конкуренти работили за големи ресторанти и доказали се професионалисти. След напускането й интереса към нея не стихва и сега я виждаме в собствената й кухня и …

error: Content is protected !!