fbpx

„Телеграф“: Глоба грози всеки шофьор, ако на колата му има…

20 лева глоба ще отнася всеки шофьор, който лепи стикер върху автомобила си. Причината е, че в сила са влезли промени в Наредбата за регистрацията, отчета, пускането от движение и спирането от движение на моторни превозни средства и на ремаркетата, теглени от тях, с които се „забранява изписването или залепването на надписи и/или емблеми върху стъклата и фаровете на МПС“, съобщава „Телеграф“.

Сред нарушителите според КАТ са дори коли на Спешна помощ. Причината е, че на задните странични прозорци на някой от автомобилите има надписи „112“, въпреки че това не е позволено.

Возилата на тол полицията също са с картинки, цифри и букви под формата на стикери на стъклата отзад.

„Всичките са за санкция от КАТ, защото са в нарушение на наредбата“, коментираха пътни полицаи. В обсега на органите на реда попадат и стотици рекламни автомобили, които популяризират дейността си чрез надписи по возилата.

Санкцията а подобно провинение е в размер на 20 лева по чл. 185 в Закона за движение по пътищата, уточниха униформените.

Според наредбата на МВР шофьорите не би трябвало да си слагат по прозорците на колите дори лепенки с надписи „Бебе в колата“ или „Млад шофьор“ и биха могли да бъдат наказани за това.

„Това на практика не се случва. Единични са подобни санкции и то, ако има конфронтация между полиция и спрения за проверка водач“, признаха от КАТ.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!