fbpx

Следващият път, когато видите хамбар, купете го

profit.bg

Simone Bossi via Studio Wok

Архитектурна компания Studio Wok, базирана в Милано, вдъхна живот на запустял хамбар. Сега той представлява съвременна къща, изградена от екоматериали.

Намира се в Киево, западно от Верона. Проектът се отличава с това, че е запазил характерното архитектурно наследство на италианците, което е съчетано с съвременните стандарти за живот. Резултатът е чаровен дом, изобилстващ от естествена светлина в интериора.

Къщата е завършена през 2018 г. Реновацията е обхванала не само дома, но и градината. Огромно дърво магнолия е спасено по поръка на собствениците на имота. То има централно място в градината.

За да се даде акцент на историята и традиционните техники на строеж, архитектите използват идеята за речни камъчета, оформяйки фасадата на къщата.

Огромна акра маркира входа й. Оттам влизате в серия от просторни помещения, чиито подове са от камък. Има библиотека и красива камина.

 

На горния етаж на къщата са спалните.

Лайтмотивът е простор и диалог между история и съвремие.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!