fbpx

Нови ограничения? Ще караме с 30 км/ч в градовете и с 80 км/ч – извън тях

Намаляват максимално разрешената скорост в градовете и по първокласните пътища. Нови правила за пътна безопасност, одобрени от правителството, ще увеличат и часовете на шофьорските курсове, предава Нова тв.

Скоростта, като сигурен причинител на много катастрофи, е поставена под контрол в намеренията на държавата. Конкретно: вътрешното министерство предлага по първокласните пътища да се движим с 80 км/ч, а не както сега – с 90. Аргументът: всеки километър по-бавно движение намалявал жертвите с 4-5%, изчислили експертите.

В населено място сега е разрешено да се движим с до 50 км/ч. Ако промените бъдат одобрени, по-нататък във времето тази скорост ще се ограничи до 30 км/ч.

За да се подсигури и по-добрата подготовка на шофьорите държавата планира да увеличи часовете им кормуване в шофьорския курс. Сега книжка може да получат шофьорите след 31 часа на пътя. Ако предложенията бъдат приети, вече ще се учат поне 50 часа.

Ако водач причини катастрофа в завой, държавата иска книжката му веднага да се отнема.

Всички тези мерки подлежат на още обсъждания и поетапно въвеждане през тази и следващата година. Те са част от одобрените през 2018 г. намерения за „0 жертви” – по-безопасни пътища и дисциплиниране на шофьорите.

В официалния документ от интернет страницата на МВР сред аргументите за повече внимание към пътниците стои и изречението: „Пътникът трябва да се превозва по-внимателно от дамаджаната с ракията”.

Толкова ли всичко ни е наред,че се хванаха пак да ограбват още и така ограбеният български народ,всички други закони са перфектни и сомо този остана ? Тези нехранимайковци не се наядоха ?пак обикновения гражданин ще е потърпевш,ако искат и с 10км.да го направят недосегаемите пак ще го нарушават и за тях той пак няма да важи ,защо не изкарат една статистика кой прави най много нарушения ?кой кара най много с превишена скорост?НО тях не ги закачат?пак Бай Ганьо ще е нае..ан.

Да си оправят пътищата експертите после да мислят за скороста.!

ВСИЧКО Е ИЗЧИСЛЕНО. ПОЛИЦИЯТА ЩЕ СЕ ИЗДЪРЖА ОТ ГЛОБИ. ЩЕ ИМА И СОЛИДНИ ПРЕМИИ.

Часовете за кормуване са напълно достатъчни когато се вземат както трябва. Самите курсисти си преценяват и си взимат допълнително часове когато се чувстват недостатъчно подготвени за изпит по управление. Въпроса е , че трябва да кормуват пълноценно през цялото време на обучението. Ограничаването на скоростта също не е предпоставка за намаляване на ПТП. Който кара сега със 150 км няма да кара като има ограничение със 80км. Трябва наказателна отговорност и съзнание от водачите.

Още я смъкнете скороста като от времето на жигулитата и газките. Недоносени депутатчета да ви е_а м____та. Провесионален шофьор съм и с това няма да направите нищо освен да стрижете още глоби от хората. Защо някой с с повече от 20 акта кара кола??? Цигани които нямат начално и не могат да четат а също с книжки??? Насрахте се вече!

Ама то няма нужда от закони!В нашия град тя едва ли е повече от20 км/час щото няма и пет метра без дупки!А за тях кого и с колко ще глобяват и къде ще отиват парите?

сигурно някой малоумник го е измислил това, без шофьорска книжка. Ако наистина е така , какво ще направя:
1. ще се съберем няколко авери и ще следим кортежите ,само на няколко от по- известните льольовци от парламента и правителството- в колко часа тръгват и в колко пристигат и после видеото в нета . Една седмица им е много да го отменят.
2. ще си купя колело за да фуча пред “ баварците“, може и магаре с каручка
3. 1-но не се отнася за Масларова – тя горката ще е с влака

Простотия след простотия от „корифеи на мисълта“

Да сложат знаци ще ги спазваме кво толкова само че проблема е там че нито пътища има за каране нито знаци коректни със пътя

9 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!