fbpx

„Ню Йорк таймс“ твърди, че Тръмп иска да вади САЩ от НАТО

www.monitor.bg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля изтегляне на страната от НАТО. Това пише американският вестник „Ню Йорк таймс“, който се позовава на помощници на държавния глава.
През миналата година Тръмп многократно поставя под въпрос бъдещето на САЩ в НАТО. Ако Вашингтон се оттегли, това може да означава разпадане на организацията.

Високопоставени представители от администрацията на американския лидер заявиха пред изданието на няколко пъти през 2018 г., че Тръмп е казал на частични срещи, че иска да изтегли Вашингтон от Алианса. Настоящи и бивши официални лица, които подкрепят военния съюз, се опасяват, че американският лидер може да възобнови заплахите си, ако съюзниците не изпълнят финансовите цели, поискани от Тръмп.

Президентът на САЩ заявил пред своите съветници по национална сигурност в дните около срещата на върха на НАТО през лятото на 2018 г., че не вижда смисъл от военния съюз, тъй като изцеждал Съединените щати.

Тогава екипът на Тръмп по национална сигурност, включително тогавашния военен министър Джим Матис и съветника по национална сигурност Джон Болтън, се е опитал да поддържа американската стратегия за намаляване на присъствието в Европа, но без да се споменава изтегляне от НАТО.

Сега президентът на САЩ многократно повторил желанието си за изтегляне от организацията, което идва на фона на информацията, че Тръмп се е опитвал да държи разговорите си с Путин в тайна и да не ги споделя със съветниците си, и че ФБР разследва администрацията за връзки с Москва.

Америка е уникална и силна….Русия е велика…две ВЕЛИКИ СИЛИ… да са заедно…….предстои на всичкипотрудни времена….от ИСТОК

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Зрителите са в шок от въпрос в „Аз обичам България”, искат спиране на шоуто

кадри bTV Въпрос в телевизионната игра „Аз обичам България” ядоса много зрители в петък вечер и предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според някои той изобщо не е подходящ за семейно и патриотично предаване. Интересно е, че въпросът, който се появи в най-напрегнатия момент в играта, шокира дори и …

БГ звезди
Веско Маринов: Родих се селянин, станах гражданин

кадри Нова телевизия Емоционална изповед направи по Нова телевизия естрадната звезда Веселин Маринов. Певецът призна, че е изпитва страх да посети родната си къща в Полски Тръмбеш, която е единственото място, което нарича „у дома”. „Никой не ме чака вече там”, обясни Маринов, едва удържайки сълзите. Той се върна назад …

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

error: Content is protected !!