fbpx

Албания с чутовна издънка, каквато няма в историята на шпионажа, НАТО обяви тревога от най-висока степен

Албания е обявила в интернет данните за шпионите на страната в различни точки в Европа, пише британският вестник The Idependent, цитиран от Фокус. Албания, която e член на НАТО, случайно публикува класифицирана информация за разузнавачите си в интернет.

В мрежата са изтекли имена, типове автомобили, регистрационни номера, идентификационни номера и номера на паспортите, оперативни класации, подробности за пътуването и дори ежедневни навици. Това е предизвикала сериозна тревога в НАТО, защото ако някой може да влезе в албанската система, той влиза в системата на НАТО, пише британското издание.

Всички тези подробности са публикувани на уебсайта на албанското министерство на финансите в рамките на доклада за финансовото състояние на службата ШИШ (албанското разузнаване – бел. ред.) Сега целият свят е научил къде оперират най-добрите албански шпиони, колко им плащат и дори кои водопроводчици, майстори и автомеханици призовават за ремонт. ШИШ е албанската разузнавателна агенция, която работи в страната и в чужбина и отговаря пряко на премиера Еди Рама.

Има пет организационни структури: оперативна, външно разузнаване, контраразузнаване, служба за борба с организираната престъпност и антитерористично звено. Сега НАТО има сериозен проблем, защото този, който влиза в албанската система, също влиза в системата на НАТО. Алиансът обяви тревога от най-висока степен не само защото агентите трябваше да бъдат спешно изтеглени от местата, където оперират, но и поради страха, че шпионската им мрежа е била открита в други части на света.

„Всички тези данни са публикувани, тъй като самата институция (SHISH) е предоставила списъка на заплатите. Те не би трябвало да поставят такива чувствителни данни сред редовни сметки, „каза в съобщение на източника на независимия министър на финансите.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!