fbpx

Седемте държави, в които Коледа е забранена

profit.bg

Коледа е най-големият християнски празник. В някои държави по света обаче той не само не се отбелязва, но дори е забранен.

Вижте къде:

Саудитска Арабия

Ислямските закони не разрешават празнуването на Коледа. Ако все пак решите да отбележите празника, е възможно да си навлечете сериозни проблеми.

През 2013 г., например, в страната са задържани повече от 40 души по обвинение в „заговор за празнуване на Коледа“.

Сомалия

В страната съществува национална забрана за честване на Коледа, въведена през 2015 г. Смята се, че християнският празник е заплаха за мюсюлманите.

 

Таджикистан

В Таджикистан са забранени коледните дръвчета, фойерверките, консумацията на празнични ястия и всякакви други прояви на коледен дух. От 2013 г. в страната е забранен и Дядо Мраз – руската версия на дядо Коледа.

Бруней

Сред забранените дейности в страната са украсяване на коледни елхи, пеене на религиозни песни и изпращане на коледни поздравления. Ако поданиците на супербогатия султан на Бруней възнамеряват да празнуват християнския празник, рискуват пет години затвор.

Северна Корея

Коледа е забранена в Северна Корея, както и всички религиозни практики, които не са одобрени от държавата. Нарушителите рискуват сериозни наказания.

Япония

Тук не съществува официална забрана на Коледа, но това не е признат официален празник. Но пък и християнството не е доминиращата религия в Япония и малко хора празнуват на 25 декември.

Китай

В комунистически Китай също не се празнува Рождество Христово.

И в Белгия е полузабранен, да не се дразнят друговерците ! Атанйам ми !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Деца от общността я разплакаха: Како Бони, направи ни известни!

кадри Нова телевизия Певицата и най-одумван звезден участник в „Хелс китчън” Бони направи нещо невероятно за четири момчета от ромската общност, които мечтаят да станат известни музиканти. Тя ги срещнала случайно да просят, а след като разбрали от кого са поискали пари, те веднага я помолили: „Како Бони, направи ни …

Блиц Новини
Батков: Чужденци ритат за 500 евро, наши футболисти стават като Георги Семерджиев

кадри БНТ В българското футболно първенство има чужденци, които играят за 500-600 евро заплата, българи за толкова не можеш да хванеш, това заяви по БНТ Тодор Батков като представител на обществения съвет към БФС. В предаването на Георги Любенов той описа много драматична картина на това, което се случва с …

Блиц Новини
Маги Халваджиян: Медиите набиват мантрата, че в България няма нищо честно

кадри Нова телевизия Шоу като финала на „Като две капки вода” в „Арена София” не е правено не само в България, но и в света, това заяви Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на Нова телевизия. „Най-големите ми притеснения бяха, че от телевизионно шоу ще се превърне в концерт. Но на …

error: Content is protected !!