fbpx

Наемете си остров в Норвегия срещу $3 500 и незабравима Аврора

profit.bg

Снимка: instagram

Забравете тълпите във Венеция, купищата туристи в Хонолулу и тълпата, която се събира на Таймс Скуеър в Ню Йорк. Време е за истинска почивка на малък островен рай в Норвегия.

Край ледения бряг на страната се намира остров Fordypningsrommet. Както отбелязва Business Insider, на него няма да видите коли, магазини и едва ли има хора. Единственият начин да стигнете до там е да вземете лодка от съседен остров.

Но това, което това малко парченце земя предлага, е чистата, неподправена самота под Северното сияние. И цял куп очарователни малки къщички, които можете да наемете. Вижте ги в галерията от Instagram:

Според Visit Norway, на него има девет къщи, всяка от които със своя собствена функция: спалня, баня, кухня, сауна и др.

Къщите са с две единични легла или едно двойно легло. Цялото съоръжение удобно може да настани 10 души. Всяка сграда е толкова елегантно проектирана, че дори получава Architizer’s 2018 A+Award.

Но може би най-добрата част от островния оазис е гледката.

„Изгледът е страхотен с островите Лофотен вдясно и безкрайния хоризонт вляво“, пише Visit Norway. „Тук можете да седнете с чаша вино в ръка, да изучавате непрекъснато променящата се природа и да намерите мир и покой“.

Островът е на разположение целогодишно, но е важно да се отбележи, че домакин е включен само при престой през летните месеци. По това време той ще осигурява храна и ще загрява сауната за вас.

Можете да наемете острова и през зимата, но за домакина ще трябва да платите малко повече. Можете да избягате от света на Fordypningsrommet срещу 3 500 долара на седмица.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Царина: Имах силна вяра в себе си и възможностите си

Кадри Нова ТВ Царина въпреки, че остана на крачка от черната куртка стана любимка на феновете на Хелс китчън. Хоби готвачката успя да пребори конкуренти работили за големи ресторанти и доказали се професионалисти. След напускането й интереса към нея не стихва и сега я виждаме в собствената й кухня и …

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

error: Content is protected !!