fbpx

Внимание, опасно природно явление ще скове 10 области на страната (карта)

www.blitz.bg

В 10 области на страната е обявен жълт код за мъгла, a в 7 от тях и за ниски температури за 4 декември. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Жълтият код за мъгла и ниски температури важи за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра. Жълт код за мъгла е обявен в Кюстендил, Перник. София, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра. [null] Жълтият код означава потенциална опасност.

Метеоролозите съветват гражданите да бъдат внимателни, тъй като се очакват дневните температури да останат отрицателни. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни, деца и бездомници. БЛИЦ припомня, че в същото време синоптиците съобщиха смразяваща прогноза за следващите дни.

Днес над страната ще има значителна средна и висока облачност, а в низините и котловините ще има мъгли или ниска облачност, които в Дунавската равнина ще се задържат отново през целия ден и там ще остане най-студено. Ще бъде тихо. Атмосферното налягане в сутрешните часове ще бъде малко по-ниско от средното за декември. През деня бавно ще се повишава.

Максималните температури ще са между 4° и 9°, в Дунавската равнина минус 3°-0°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщена от дежурния синоптик Боряна Маркова.

По Черноморието ще има мъгли или ниска облачност. В следобедните часове ще има временно подобрение на видимостта и намаление на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от север. Максимални температури на въздуха: 7°-10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. В планините ще има значителна средна и висока облачност.

Само на отделни места е възможно да превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около 2°.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Папи Ханс и Натали Трифонова изригнаха срещу „маймуните” в шоубизнеса в България

кадри bTV След като са постоянно заедно в „Денсинг старс”, Папи Ханс и Натали Трифонова се събраха и в нейното предаване COOLt. Поводът беше новата песен на певеца, но същинската част от разговора беше на съвсем друга тема. Тя тръгва от пост в социалните мрежи, в който Папи заявява, че …

Блиц Новини
Обрат в „Денсинг старс”: Натали се показа с нов мъж до себе си

кадри bTV Една от най-добрите и хармонични двойки в „Денсинг старс” е Натали Трифонова и Димитър Стефанин. Но в следващото шоу те няма да танцуват заедно. Натали съобщи, че има нов партньор, или както се изрази самата тя, „нов мъчител”. Във видео с социалните мрежи синоптичката на bTV се появи …

Блиц Новини
Нападнаха „Бригада Нов дом” заради детски играчки

кадри bTV За епизода, в който „Бригада Нов дом” помогна на майката с тежка диагноза Благовеста и дъщеря ѝ Християна, предаването получи много висока оценка от зрителите. Не са малко обаче хората, които са озадачени и доста подразнени от един конкретен детайл от ремонта. След като започнаха да разчистват жилището …

error: Content is protected !!