fbpx

Смело наблягайте на цвеклото, няма да сбъркате! А и възможностите за кулинарни експерименти са много

Салатите, направени от сурово цвекло, повишават мозъчната активност и са отлична профилактика срещу сърдечно-съдовите заболявания, пише zdrave.to.

Най-интересните и атрактивни салати от цвекло са безкрайните възможности за експерименти. Винаги можете да добавите нещо по своему и, разбира се, да украсите в съответствие със събитието.

В цвеклото има огромно количество фолиева киселина, чиито свойства се подобряват от сушените плодове като стафиди, сушени кайсии. С редовното консумиране на този зеленчук е възможно не само да се предотврати тромбозата, но и да се подобри мозъчната активност. За да направите това, има метод, чиято същност се крие в 7-дневната употреба на цвекло във всякакви вариации.

Сурова салата от цвекло

Подобрява кръвообращението, подпомага бързото храносмилане на мазни храни.

Ще ви трябва:

Цвекло – 1

Ядки – 100 гр

Чесън – 3 скилитки

Морков – 1

Майонеза (по-добре ако е домашна)

Как да готвя:

Обелените зеленчуци се настъргват и се разбърква. В получената заготовка добавяме чесън, преминал през пресата и смляни с блендер ядки. Добавяме майонеза и сервираме веднага.

Салата „Цвекло с ябълки“

Плодова и зеленчукова салата с изискан вкус, за възстановяване на здравето и подобряване на състоянието на кожата.

Ще ви трябва:

Цвекло – 1

Ябълки – 2

Зехтин – 1 супена лъжица

Лимонов сок – 3 супени лъжици

Зелена салата или маруля

Как да готвя:

Обелете на цвеклото и ябълките (може да бъде с коричка) настържете, поръсва се с лимонов сок и мед. Оставете за 4-5 минути, след това добавете билките, зехтина, малко сол и разбъркайте добре. Тази витаминна салата има невероятен вкус и отлично замества лека вечеря.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!