fbpx

Президентът Радев призова да се инвестира в подготовка на бъдещите лидери на армията ни

източник: news.bg

„Националният военен университет изгражда лидери, възпитани в идеалите и ценностите на родолюбието и дълга“, заяви президентът Румен Радев във Велико Търново по случай отбелязването на 140 години от съвременното военно образование в България.

По думите му трябва да се инвестира повече в подготовката на бъдещите военни лидери на България.

Президентът е категоричен, че военният университет може да се гордее с изминатия път, защото „най-високият зрелостен изпит на българското офицерство винаги е бил този пред историята“.

Според Радев модерното оръжие и съвременните технологии не могат да компенсират липсата на хора, защото професионално подготвените офицери, сержанти и войници са в основата на модерната армия, от която България има нужда.

„В тази сложна обстановка армията продължава да се топи, а все още не намираме необходимата политическа воля и ресурси да се прекрати отливът на хора“, подчерта държавният глава.

Румен Радев посочи, че военното образование е изправено пред сериозни изпитания, а динамичната и непрекъснато изостряща се среда на сигурност увеличават непрекъснато изискванията към военнослужещите да определят точните приоритети, да усвояват необходимите знания и да изграждат адекватни умения и способности.

Държавният глава припомни, че още първият произведен випуск на военното училище участва в Сръбско-българската война в защита на Съединението и българската свобода.

В приветствието си държавният глава подчерта, че и Националният военен университет е сред най-престижните образователни и научни институции в страната, която подготвя висококвалифицирани кадри – офицери и специалисти с висше образование за нуждите на Въоръжените сили и на всички останали структури от системата за национална сигурност и се адаптира успешно към високите изисквания на пазара на труда.

В словото си държавният глава увери курсантите и студентите на висшето училище, че са избрали правилното място и им пожела да бъдат смели и всеотдайни, мъдри ръководители и да служат с достойнство и чест на България.

По време на тържественото честване в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ присъстваха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, Великотърновският митрополит Григорий, народни представители, генерали, офицери, сержанти, войници и ветерани.

баща ми имаше гъбички по краката ,направо му бяха разядени от 10 години и нищо не помагаше ,тогава от Германия му поръчахме този мехлем,това го спаси,премахна ги завинаги http://bit.ly/2oOsQJq

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!