fbpx

Шефът на Apple Тим Кук си ляга малко след 8,30. Какво печели от това?

източник: Мениджър 

снимка: Twitter

Лидерите дори на най-големите компании в света намират време и възможност да се запознават от първа ръка с мнението на потребителите. Даже и потребителите да са милиони, както е в случая с Apple.

Това може да вземем за пример всички, които заемаме ръководни постове в бизнеса и маркетинга. Защото продажбите и кампаниите се създават само на базата на обективно, непрекъсното осведомяване какво мислият хората за предлаганите продукти.

Въплъщение на тази максима е главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук. Ето какво разказва за него Business Insider.

Полезно е да се събуждате преди разсъмване, ако ръководите компанията с най-голяма пазарна капитализация в света.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук разкри в интервю пред Ина Фрийд и Майк Алън от Axios, че става в 4 ч. сутринта. Всеки ден. 

Какво прави?

Може би ще се изненадате – чете имейли от потребители на продуктите на Apple и „външни хора“ в продължение на един час.

А после?

Е, после отива във фитнеса, за да поддържа добра форма – по думите му това му помага да намалява стреса.

„Събуждам се малко преди 4 ч., предпочитам да взема първия един час, преминавайки през коментари на потребители и такива неща. По този начин се фокусирам върху външните хора, ако може така да се каже, които са толкова важни за нас. След това отивам във фитнеса и тренирам един час, защото това блокира прииждането на стреса“, коментира Кук.

Така, във времето, в което той завършва сутрешния си ритуал, Калифорния се събужда, а след това Кук е готов да стартира деня си.

Денят му включва преминаване през 700-800 имейла дневно. По думите му, той чете повечето от тези съобщения. Служителите на Apple са споделяли, че им праща имейли по всяко време на денонощието.

Тим Кук обикновено спи по около 7 часа в денонощието. Най-често си ляга към 20.45 ч., за да се събуди преди разсъмване.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!