fbpx

5 страни, в които можете да купите къща за 1 евро

profit.bg

pixabay.com

Прието е да се смята, че да се пътешества зад граница е скъпо удоволствие. Да не говорим за купуване на недвижимост в чужда страна. Скорошни известия обаче разбиха на пух и прах този тип мислене. Ще ви разкажем за няколко града, в които може да се сдобиете с къща срещу 1 долар.

Франция

В градчето Руба, което се намира на границата с Белгия, всеки желаещ може да се сдобие с имот за 1 евро. Собственикът ще е длъжен да го възстанови с помощта на собствени средства и през следващите 5 години да не го препродава.

А в Шан дю Бул има участъци земя, които се продават на цена 1 евро за квадратен метър. Там също се търсят нови жители.

Великобритания

В ливърпулския район Енфийлд може да се сдобиете с апартамент в стара сграда, която ще бъде реставрирана от властите след покупката. От предложението обаче може да се възползват само граждани, които живеят или работят в Ливърпул.

Италия

Властите в едно село Карега-Лигуре предлагат на желаещите дом при условие, че новите собственици възстановят имотите, използвайки преимуществено екологични материали и задължително запазвайки стария вид на сградите.

Програмата по продажба на недвижими имоти позволява да се купи къща за 1 евро.

Австрия

През 2009 г. управата на село Рапотенщайн предлагаше безплатно земя на хора, които планират да имат семейство през следващите 10 години и са готови да построят къща до 3 години. Ако собствениците не удържат на думата си, те ще платят глоба от 12 000 евро.

Япония

Не малка част от жителите на остров Хокайдо се премести да живее в други райони на страната. Поради това местните власти взеха решение да предложат участъци земя безплатно на онези, които биха искали да построят там къща през следващите 3 години и да се заселят в нея.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!