fbpx

General Motors влиза в бизнеса с електрически велосипеди

Investor.bg

Снимка: General Motors

General Motors обяви, че планира да пусне два нови електрически велосипеда на пазара през следващата година – един сгъваем и един компактен, като част от опита на производителя на автомобили да даде по-широк тласък на електрификацията и на други идеи, които се опитват да надхвърлят традиционния бизнес модел за производство и продажба на превозни средства с двигатели с вътрешно горене.

Производителят не предоставя много информация за е-велосипедите или за своите крайни планове. Хана Париш, директор на General Motors Urban Mobility Solutions, не пояснява дали GM планира да стартира услуга за споделяне на велосипеди в резултат на тези два нови продукта. „Не мога да кажа, на този етап всичко все още се дискутира“, казва тя, цитирана от TechCrunch.

Велосипедите ще бъдат „умни“ и „свързани“ и по някакъв начин вдъхновени от OnStar на GM – базираната на абонамент система за сигурност, интегрирана в новите коли, която работи 24/7, 365 дни в годината и може да спаси пътника в случай на инцидент на пътя, да го упътва, ако се изгуби, и да прави диагностика на колата. Конкретните данни за електрическите велосипеди обаче ще са ясни догодина.

Велосипедите са оборудвани със системи за безопасност, включително презареждащи се предни и задни LED светлини. Електрическото задвижване на велосипедите е проектирано от инженерите на GM, които са създали собствена задвижваща система.

„Ние знаем, че хората, които живеят в градски райони, се нуждаят от различни възможности да използват разнообразни видове транспорт, когато вървят и правят различни неща. Знаем, че задръстванията в градовете са проблем, а електронните велосипеди са решение“, казва пред TechCrunch Париш, директор на General Motors Urban Mobility Solutions.

Засега от GM са се фокусирали върху наименованието на велосипедите и се обръщат за помощ към обществеността. Компанията пусна специална кампания, а на сайта www.eBikeBrandChallenge.com участници може да дават предложения. Победителят ще получи 10 000 долара, а останалите в ТОП 10 – по 1000 долара всеки. Предложения ще се събират до 26 ноември, а победителят ще бъде обявен на 31 януари 2019 г.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!