fbpx

Как да имате продуктивна сутрин

profit.bg

Сутрешната рутина е невероятно важна за един продуктивен ден. Особено ако имате деца. Да се възползвате максимално от сутрешните часове до голяма степен води до един продуктивен и относително лишен от стрес ден.

И ако досега сте опитвали да създадете някакъв план за започване на деня и сте чели в десетки сайтове редица съвети, вижте какво споделя една майка, която е изпробвала какви ли не варианти, за да намери идеалния за нея.

1. Станете преди децата

Дори да не сте сутрешна натура, с деца ще ви се наложи. Ставането с поне 30-45 минути по- рано ще ви помогне да се организирате и да отделите време за вашето кафе, да приготвите закуската и обяда за училище.

2. Лимонова вода

Звучи просто, но работи. Чаша вода с половин лимон дава енергиен тласък, помага за доброто храносмилане и изхвърля токсините от тялото.

3. Прочете списание или медитирайте на естествена светлина

Фокусирането върху вашите мисли чрез любимо четиво или медитация ще ви помогне да планирате деня си и да се подготвите за хаоса, когато децата се събудят.

4. Упражнения

Движението е много важно за старт на деня, защото активизира кръвообръщението и увеличава нивата на кортизола. В зависимост от ангажиментите ви, това може да е стречинг, бягане, разходка на кучето.

За много жени това е най-доброто време за тренировка и е стимул за по-ранното ставане.

 

5. Душ

Един бърз освежаващ душ след упражненията е задължителен, но и ще ви даде допълнителна свежест.

6. Закуска

Ако децата са станали, докато се обличат, подгответе закуска. Опитайте това да бъде нещо балансирано, богато на протеини и с поне един зеленчук.

Как да останете мотивирани и да поддържате рутината

Всичко е въпрос на планиране. Разпределете деня си така, че да имате време за чистене (това може да стане вечер, когато децата легнат), създайте си навик да оставяте къщата подредена – измити и прибрани чинии, подреден хол и кухня.

Ако имате възможност, планирайте храненията за седмицата в неделя, за да облекчите задачите.

Ако в началото не се получи, не се отказвайте, а опитвайте. Скоро няма да съжалявате.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!