fbpx

Семейство за Гинес: Четирима родени на една и съща дата

Той е само на 21 дни, тежи само 4 кг, но вече е световна сензация заради рождената си дата – 6-ти октомври. На същата дата, в същия ден – събота са родени и баща му, и дядо му, а и леля му. Със семейството на малкото българско бебе-феномен, което живеят във Великобритания ни среща Христиания Червенкова, предава Нова телевизия.
„Начинът Бог да остане анонимен е чрез съвпадението”, казва геният Айнщайн. Но едно съвпадение изважда завинаги едно бебе от анонимността.
„Чудо, чудо, малко чудо! Надявам се да порасне същия като баща си и дядо си”, казва майката на Кристофър Цветомира Палвовска, пише Блиц.
Това е историята на малкия Кристофър, който не подозира, че още с първите си глътки въздух очарова света. Превръща се в звезда още преди да каже “мама” или “тати”.
„Баща ми се казва Кирил, а дядо ми се казва Христо – затова е Кристофър – да има и от двете имена – така казваме – но истината е, че измислихме около 8-9 имена”, обяснява баща му Филип Павловски.
Орисан е да се роди на 6-ти октомври, събота. Както са орисани и баща му Филип и дядо му Киро от Македония, а още по-изумителното – и леля му Таня също има рожден ден на тази дата. „Това е чудо за мен, не мога да кажа, че това е съвпадение, но е чудо както пишат по новините и се случва на 48 милиона, просто не е за вярване – и тримата на 6-ти октомври, и тримата в събота – с малкия сме родени почти по едно и също време, аз съм в 8.52, а той в 9.02 – като говорим – изтръпвам”, споделя бащата на Кристофър.
Едно на 48 милиона – толкова е странно съвпадението в семейство Павловски.
Статистиците изчисляват – шансът бащата да има същия рожден ден като сина си е 1:365, колкото са дните в годината. А шансът и дядото да има същия рожден ден е 1:365х365 или кръгло 1:130 000. Още по-малко вероятно е, като се прибави и рождения ден на лелята. Тогава шансът за подобно съвпадение е 1: 48 милиона.
„Даже днес ми казаха в Англия – може вече да се обзаложиш, че внукът ти също ще бъде на 6-ти октомври и да изчакаш 20-30 години.
Преди малкото чудо да се появи на бял свят, Цветомира от България среща Филип от Македония. И любовта пламва. Откакто са семейство правят опити за бебе. Но мечтата все се отлагала.
„Опитваме, опитваме и нищо не става, докторите казаха 30% е шансът по натурален начин и ако искаме ин витро – и ние казахме добре – и дата беше за 8-ми март, но точно ден-два преди това излезе положителен тест и ние бяхме направо – гледай какво става”, продължава да се чуди Филип Павловски.
Съдба, случайност, късмет навярно и вяра помагат чудото да се случи от само себе си. Цвети забременява. Без ин витро и не на 8-ми март.
„Няма случайни неща, затова си е чакал и датата. За да се появи в този специален ден, не мисля, че е съвпадение, мисля, че е магия”, казва майката.
Първороден внук – това е най-хубавият подарък, който дядо Киро получава за рождения си ден. Едва сдържа емоциите си след радостната новина, че е вече дядо въпреки километрите разстояние, които делят малкия град Прилеп и в пъти по-големия Ливърпул.
„Сутринта Филип ми се обади и каза: Татко, аз и Цветомира ти честитим рождения ден. А нашият подарък за теб е твоят внук и наш син. Сълзи от радост потекоха от моите очи. Моето ангелче, което ми донесоха моите други ангели Цветомира и Филип”, казва дядо Киро. Буквално за часове новината за българското бебе обиколи световните медии, а Кристофър се превърна в знаменитост не само на острова, но и по света.
Късметът се усмихва на Филип и преди 7 години, когато печели 50 000 лева от играта „Сделка или не”. На шега пуснал смс за участие.
„Играта беше феноменална, без много емоционален – скачах, ревах понеже съм емоционален човек”, разказва Филип.
След толкова много съдбоносни събития – няма как да не попитаме щастливото семейство – какво са съвпаденията – знак от съдбата или чиста случайност?
„Ние сме вярващи, аз вярвам в Господ, избягвам да съм суеверна, повече вярвам, че си има сила и в това вярвам най-много”, казва Цветомира.
„Така е искал Господ. Това е неговата воля. И тримата да сме родени в един и същи ден, но в различни часове”, продължава дядо Киро.
Фамилия Павлоски са готови да атакуват и рекордите на Гинес. В Книгата на рекордите пише, че 6 семейства – 4 от Съединените щати, едно от Финландия и едно от Япония – държат рекорда за брой поколения, родени на една дата – 4. При тях и прадядото е астрален близнак.

Малкият ми брат и съпругата му са родени на една и съща дата и ведна и съща година 10,03 1959г и разлика от 13 г и двамата от поголямата си сестра и брат си ,другият ми брат и дъщеря му са родени на една и съша дата 24феврури а снаха миеродена на 3,09а сина и на 4, 09

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!