fbpx

Хлад и дъжд навън: Сервизите пълни – време е за смяна на гумите!

Не пестете, а си купете висок клас гуми, съветва специалист

С края на октомври по традиция настъпва времето, в което трябва да сменим летните гуми с такива, подгодящи за зимни условия. Всъщност, сервизите вече са пълни. Какви обаче са съветите на специалистите?

„След като температурите паднат или са около 7 градуса, това е индикатор, че лятната гума не работи и трябва да я сменим“, коментира пред Bulgaria ON AIR Костадин Янков, който е собственик на автосервиз.

Той обясни, че вече е време за смяна, защото през дългите нощи самият път става доста студен.

По неговите думи сутрините са хладни и може да има заледявания или слана и въпреки все още топлото време, няма да има риск гумите да се износят преждевременно.

„Гумите са разделени на нисък, среден и висок клас. Съветвам хората да не пестят пари, а да си закупят по-висок клас гуми, защото инвестицията се връща. Разходът на гориво намалява, сигурността е по-голяма и определено те издържат по-дълго време“, категоричен бе Янков.

Аман от лобистки писания , препоръки, и коментари . По тая логика да се запасим и с вериги, лопати и по един чувак пясък в багажниците. Не ни правете на малоумни, а оправете пътищата, почистете канавките, запълнете добре дупките докато е сухо, поставете купчини пясък на необходими места по завои и трудни отсечки и ги обозначете. Подгответе общинските фирми и си заредете пръскачките с р/р против обледеняване. Гуми можем да си сменим при нужда винаги. Пак да не се разтичате след дъжд качулка !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Учител шокира Ники Кънчев в „Стани богат“ с признание за бабата на жена му

Кадри: БТВ Учител по история и философия в столично училище се устреми към стоте бона в „Стани богат“. След като седна в стола на богаството, Найден Върбанов не се поколеба да разкрие защо е решил да опита късмета си. „През лятото с бабата на съпругата ми гледахме предаването, и тя …

Блиц Новини
Алек Младенов: Не ме интересуват мненията на хората

Кадри БТВ От както стана ясно решението на Алек Младенов да не избере нито една от двете дами го разкостиха откъде ли не. От социалните мрежи го заливат коментари, както и гости, поканени в телевизията да му искат обяснение. Какво направи бе брат? Изглеждаше, че направи всичко това заради майка …

Блиц Новини
Ергенът Алек Младенов: Съвестта ми е чиста

Кадри БТВ Голяма изненада поднесе Алек Младенов с решението си да не избере нито една от двете претендентки за сърцето му. Зрителите са шокирани, но най-вече дамите, които най-малко са очаквали този развой на събитията. Алек се сбогува с двете дами с емоционално видео, в което поотделно благодари и на …

error: Content is protected !!