fbpx

Коментар в десетката: Какво чуваш от новините, докато цветните балончета се пукат?

автор: Виктория Тинтерова, Фейсбук

Тия дни играя една адски тъпа игра интернетна – целя едни шарени балончета и при всяко точно попадение, играта издава едни такива чудесни звучета, като на нежна, мъничка картечница. Играя, наслаждавам се на звуците и слушам новините. Започвам от малките неща:
Николаев е възмутен от липса на свобода на словото.
Мъжът на убитото момиче апелира да не обвиняваме само държавата за кочината, а и нас, понеже държавите нямат нищо общо с живота на хората.
Една репортерка обяснява за убиеца – набор 97-ми, сто години след като няма наборна военна служба. Това съм го чувала и от други жени – ти кой набор си, ме питат. Ми не знам, казвам, мен не са ме набирали….
Сметище едно гори, а около 5 институции не могат да решат какво точно да правят и само входират и изходират проекти, мънкат и взимат заплати, докато хората наоколо катастрофират, нараняват се или загиват..
Фъндичът е сърдит и аха да поплаче като Цецката или като Тити Папазов. Впрочем къде изчезна тоз човек? Както и да е. Била неподкупна жената. Може и да е, но пък за сметка на това е некадърна и, извинявай Фъндич, ама и много много тъпа.
Индийските ни братя по селата се надигат моментално като 1 индиец, когато нещо им се случи лошо. Въобще не се карат помежду си за комунизми, направо почват да искат разни неща. От друга страна, ние станахме по-расистка държава и от щатите през 30-те години.
Правят нова 666-та държавна агенция за борене на боренето с какафонията по пътищата. На глава български шофьор се падат по 8 проверяващи шофьорлъка му, а на тези 8 проверяващи, се падат по 16 проверяващи на проверяването.
Забелязва се, не, направо се набива в очи тоталното обеззъбяване на народонаселението – и коренното и индийското население сме масово без предни зъби. Най-често липсват долни и горни резци. Никак не са естетичи вече интервютата с пострадали граждани и селяни. Тук-там, накой по-млад е с всичките си зъби. Ама то е от естествени порцеси или се е върнал за малко тук, колкото да ползва евтините зъболекарски услуги.
Президентът каза, че сме толкова ужасно бедни, че…. И аз не знам какво че. Но телевизорите мълчат. Чакат какво ще каже Цветанов за казаното от Радев.
Най-важното, върхът на тази пирамида от идиотии е шефът, забележете – шефът на полицията в Русе по фанелка, с ланци и татуировка на бицепса. Бицепсът е от местния фитнеса, да не си помислите, че е от някакви полицейски учения…. Тази гледка така ме потресе, че потърсих в спомените си, в прочетеното, в опита си…. ми не намерих аналог. Полковниците ни са обикновени чалгаджии. Всички държавни символи се излишни. Държавата е тотално скапана. Гнилоч.
А вие спрете да пишете глупости, прекалена свобода сме ви дали, напълно сте се разхайтили, каза Борисов и потресен и много погнусен от нас и журналистите си тръгна. Но не завинаги, за жалост…. Просто отиде да изпуши една пура.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Орлин Горанов пусна снимка от казармата: Същият съм си!

Снимки профили ФБ Орлин Горанов пусна снимка от времето, когато е отбивал военната си служба и предизвика голям интерес. На нея се оказа не само той, а и големия Иван Лечев, с който са били заедно. Изнамерих една снимка на батко ви Орлин, преди около 110 години по време на …

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

Hell's kitchen
Много любов даде Хелс китчън на участниците

Кадри Нова ТВ и снимки социални мрежи В шоуто на шеф Виктор Ангелов много момичета не си тръгнаха с голямата награда, но намериха любовта покрай готвенето. Освен любовта между Митко и Симона, която се разви пред очите на цяла България, в кухнята на шеф Ангелов е пламната и друга любов …

error: Content is protected !!