fbpx

Държава и синдикати със специални мерки ще компенсират новите по-високи цени с по-високи доходи

Среща между премиера Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов, вицепремиерът Валери Симеонов и синдикалните лидери на КНСБ и КТ „Подкрепа“ Пламен Димитров и Димитър Манолов се проведе в сградата на Министерски съвет, предаде репортер на Novini.bg.

Причината за нея са поскъпването на стоки и услуги. Затова, според синдикатите, са нужни определени мерки, които да повлияят върху отделните категории в обществото за компенсиране и повишаване на доходите. „Затова в тази връзка е нужен пакет. Разходите на домакинствата през зимата са с 20% по-високи от тези през лятото“, напомни Димитров.

Има три одобрени предложения в тази връзка, съобщи лидерът на КНСБ. Едното е известното вече увеличение с 10% на заплатите на всички служители в бюджетната сфера. Пламен Димитров обясни, че служителите в някои агенции, които работят на терен, както и в приходните, ще получат по-висок процент увеличение, като той ще дойде от бюджета на съответното министерство. Второто предложение касае енергийните помощи. Те се вдигат с 50. За нуждите ще са необходими около 40 млн. лв. начинът, по който ще се разпределят средствата ще се извършва с помощта на различните структури.

Третата мярка е вдигането на тавана на пенсиите. Той няма да отпадне, но от 910 лв. ще стане 1200 лв. Това ще стане от 1 юли 2019 година и ще се извърши заедно с увеличението на всички пенсии.

Министър Горанов обясни, подробно защо не може в момента таванът на пенсиите да отпадне. Той напомни несъвършенствата на пенсионната система. По думите му, увеличението на пенсията до 1200 лв. ще помогне за решаване на 90% от проблемите с пенсиите.

Финансисте номер 1 обяви, че ще има усъвършенстване на формулата за изчисляване на пенсиите.

Някой направи ли сметка колко пари се дават за високи пенсии,а колко се дават на младите семейства с деца?Колко от богатите пенсионери все още работят на не малки заплати,заемайки местата на младите?А това.че 80%от работещите получават минимална заплатаи при това нямат право на социални помощи!В същото време вдигат помощите знаем на кого!Синдикати или пенсионерси организации!Сравнете пенсия на учител с пенсия на депутата!Значи за кого е цялата грижа?

А за пенсиите от 200 лв какво правим, или децата ще добавят останалото? И ние сме работили и плащали данъци !

Проверете дали нямате право на социални помощи за отопление ,има минимални доходи за някои категории и над 200 лева.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Фенките на „Ергенът” плачат: Алек, защото изгони най-свястната?

кадри bTV Зрителите са дълбоко разочаровани от развитието на ситуацията в „Ергенът”. След като Екатерина беше изненадващо изгонена от имението, в социалните мрежи заваляха коментари, които почти без изключение са отрицателни. Феновете на предаването са разочаровани и озадачени: „Ужас! Това беше една от дамите, които бях най-скромни, възпитани, тактични, красиви …

Hell's kitchen
„Професионалистката“ Никол се подиграва на влюбения Чоткин

Кадри Нова ТВ Срещата организирана от продукцията на Хелс китчън бе доста изненадваща за Чоткин, но и породи много въпроси сред зрителите. Доста се съмняват, че всичко това е нагласено предварително и е театър, най-малкото заради това, че няма как да знаят изхода от състезанието с чиниите, и че точно …

Блиц Новини
И Чоткин се сдоби с жена от Хелс китчън

Един от претендентите за голямата награда от 100 000 лв в Хелс китчън Чоткин бе приятно изненадан от шеф Ангелов с подарък среща с близки хора.   В състезанието наградата между участниците беше среща с някой, с когото много искат да се видят. Именно той победи конкуренцията с рибай, който …

error: Content is protected !!