fbpx

Да си купиш обреден дом за 3808 лева – ето къде

Снимка „Марица“

Сграда в гробищния парк на село Труд ще бъде обявен за продан чрез търг. Тя е изоставена от годините на соца и се нуждае от основен ремонт. Постройката е с площ 68 кв. м, представлява едно помещение и според лицензиран оценител пазарната оценка е 3808 лева, пише „Марица“.

Миналия месец Общинският съвет на Община „Марица“ взе решение за пускане на процедура за продажбата , като задължи бъдещия купувач да използва сградата единствено за извършване на ритуални дейности и церемонии в полза на жителите на село Труд, както и да поддържа гробищния парк, става ясно от решението.

Инвестиционен интерес към изоставената сграда предявява траурна агенция. Тя заявила, че е готова да ремонтира покрива, да постави дограма и да облагороди района около нея, ако я купи. Също така ще постави хладилна камера, обясни кметът на Труд Красимир Минков. Той добави, че в момента покойниците от селото стоят в камери в Пловдив и се транспортират за погребалната церемония, което излиза доста скъпо на близките им.

Според Минков общината няма средства за ремонт и поддръжка на сградата в гробищния парк. Тя се нуждае от основен ремонт. Според Минков продажбата , от една страна, ще помогне сградата да се ремонтира и поддържа, а от друга – ще се осигури присъствие в гробищния парк и така ще се следи кой влиза и какво прави там. Предстои обявяването на търга.

Общината подготвя за продан и овощна градина на Карловско шосе, близо до гарата в Труд. Върху имота дръвчета няма, но площта му е над 4 дка, обясни Минков. Обявената цена е 43 хил. лв., като администрацията ще се опита да вземе много повече, тъй като е обещала средствата от продажбата да останат в село Труд. „С тях ще довършим спортната зала в двора на училището“, обясни кметът Минков.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!