fbpx

САЩ: Отдадени сме на защитата на България от Русия

Осъзнаваме, че България и Румъния се намират много близо до Русия, и сме отдадени на работата с тях. Те са членове на алианса, важни членове, които допринасят към него. Ангажирани сме с всички тези държави, които са близо (до Русия) и се тревожат за сигурността си. Работим с тях по всеки възможен начин, за да засилим отбраната им.“

Това каза посланикът на САЩ в НАТО Кай Бейли Хътчинсън в телефонен брифинг пред европейски журналисти, предаде „Дневник“.

Тя уточни, че ангажиментът на Америка се осъществява с Европейската инициатива за възпиране и чрез „Засиленото предно присъствие“ в Полша и балтийските държави.

Въпросната инициатива бе обявена от президента Барак Обама през 2014 г. след анексирането на Крим от Русия. Тя включва обучения и развитие на местните сили и многонационални военни учения, а в брифинг на Европейския парламент се отбелязва, че въпреки проблемите в трансатлантическите отношения бюджетът за нея е увеличен значително.

По отношение на разходите за отбраната тя коментира, че членовете на алианса са на прав път, но все още далеч от целта. „САЩ са лидер в НАТО и имаме намерение да останем лидер в НАТО“, каза още посланик Бейли Хътчинсън.

По време на среща с държавния секретар на САЩ Майк Помпео миналата седмица премиерът Бойко Борисов е посочил, че потвърждавайки поетите ангажименти в рамките на НАТО, в началото на година правителството е одобрило национален план за постепенно повишаване на разходите за отбрана до 2% от БВП до 2024 г.

Таз мърша приказва по инерция. От вас трябва да ни пазят световни терористи ! Забравихте Виетнам, Лаос, Камбоджа, Салвадор, Хондурас, Афганистан дето ядохте боя като пребити кучета.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

Блиц Новини
Фенките на „Ергенът” плачат: Алек, защото изгони най-свястната?

кадри bTV Зрителите са дълбоко разочаровани от развитието на ситуацията в „Ергенът”. След като Екатерина беше изненадващо изгонена от имението, в социалните мрежи заваляха коментари, които почти без изключение са отрицателни. Феновете на предаването са разочаровани и озадачени: „Ужас! Това беше една от дамите, които бях най-скромни, възпитани, тактични, красиви …

error: Content is protected !!