fbpx

Китай отваря първия подземен хотел в света в изоставена кариера

Някои от най-впечатляващите гледки от хотелски стаи в света ще бъдат… подземни.

Хотел Intercontinental Shanghai Wonderland, който ще бъде открит следващия месец, е уникален по много причини.

Най-основната от тях обаче е фактът, че 16 от 18-те му етажа технически са под земята, съобщава T+L.

Хотелът е построен в изоставена кариера на около 35 км извън Шанхай.

Той се спуска към басейн с вода на дъното на кариерата.

Хотелът разполага с 337 стаи и апартаменти. Гостите му ще могат да се насладят на впечатляваща панорамна гледка от заоблените балкони на стаите си.

Освен че е невероятен архитектурен проект, сградата се отличава и с въздействието си върху околната среда. Тя създава собствена мощност – включително топлина и осветление, чрез геотермална и слънчева енергия, а покривът й е покрит със зеленина.

Водата преминава през цялата структура. Водопад, разположен в центъра на хотела, се влива в басейна на дъното на кариерата.

Двата най-долни етажа са построени изцяло под вода. Единият от тях ще разполага със стаи за гости и ресторант, които са с изглед към подводен аквариум. В долната част на сградата има спортен комплекс, който включва плувен басейн.

Кариерата е разположена в близост до туристически забележителности, като Chenshan Botanic Gardens и Sheshan National Park.

На екипа отнад 5 000 архитекти, инженери, дизайнери и работници му отнема повече от 10 години, за да завърши проекта.

Цените на стаите все още не са известни, но е малко вероятно той да е евтин, предвид на това, че ще предлага петзвезден лукс.

Очаква се хотелът да отвори през октомври. / profit.bg

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

Hell's kitchen
Царина: Имах силна вяра в себе си и възможностите си

Кадри Нова ТВ Царина въпреки, че остана на крачка от черната куртка стана любимка на феновете на Хелс китчън. Хоби готвачката успя да пребори конкуренти работили за големи ресторанти и доказали се професионалисти. След напускането й интереса към нея не стихва и сега я виждаме в собствената й кухня и …

error: Content is protected !!