fbpx

8 есенни правила за здраве, красота и енергия

Есента е тук. Това означава пренастройване за целия организъм. През този период е важно да подсилите своето здраве, да повишите енергийното си ниво и да не забравяте да се грижите за външния си вид.

Есента нови със себе си промяна на времето. Навън става по-хладно и по-често властват вятърът и дъждът. Необходимо е да се погрижим за своите кожа и тяло. Освен това през този сезон не изпитваме толкова силна жажда, както през лятото. Вместо това ни се иска да се храним засищащо, пише изданието Care2.

За да бъдете в хармония със себе си, да бъдете заредени с енергия и да не се поддавате на есенната депресия, предлагаме ви да следвате тези прости правила:

1. Яжте повече топли храни.
Есента е време, в което е нормално да започнете да консумирате повече засищаща топла храна. Коригирайте менюто, като включите в него повече варени и запечени ястия.

2. Обърнете внимание на сезонните зеленчуци.
Подкрепете имунната си системи, избирайки сезонни зеленчуци – патладжани, чушки, зеле, ряпа, броколи, карфиол, тиква и др.

3. Яжте зърнени храни.
През есента е полезно да се ядат ориз, киноа, амарант и други зърнени култури.

4. Пийте билков чай.
Елиминирайте стреса и се отпуснете в хладния есенен ден с чаша чай от маточина, лайка, валериана, босилек и други билки.

5. Използвайте захарен скраб за кожата.
За да бъде кожата ви чиста, овлажнения и сияеща, използвайте мек захарен скраб.

6. Защитете устните си.
Редовно нанасяйте на устните си балсам, съдържат естествени съставки – масло от ший, зехтин, витамин Е. Избягвайте балсамите, съдържащи синтетични компоненти.

7. Подбирайте правилно сапуна.
Заложете на натурални и меки миещи средства, съдържащи етерични масла, вместо раздразващи кожата изкуствени аромати.

8. Намирайте време за себе си.
През есента като правило стартираме различни дейности, както обичайни, така и съвсем нови. Например децата се връщат в училище, а в офиса започваме първите стъпки по нов проект. Във връзка с това е нормално да изпитвате стрес. За да елиминирате напрежението, отделяйте повече време за себе си. Занимавайте се с нещо, което ви радва и успокоява. Може да бъде медитация, масаж, четене, рисуване и т.н./ profit.bg

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!