fbpx

Този мач ще се помни дълго! Божинов си вкара автогол, изпусна дузпа и върна ЦСКА-София на върха

sportal.bg

ЦСКА-София се върна на върха, след като надигра с 2:0 Ботев (Враца) в мач от 9-ия кръг на Първа лига, който се проведе в Монтана. С основна заслуга за червената победа бе звездата на врачани Валери Божинов, който първо си отбеляза автогол в 13-ата минута, а в началото на второто полувреме пропусна и дузпа. Второто попадение за червените пък реализира Али Соу в 38-ата минута.

Двата отбора си разделиха по едно полувреме. Първото бе изцяло за ЦСКА-София, в което тимът дръпна с преднина от два гола, но през втората част футболистите на Ел Маестро тотално отстъпиха инициативата и трябва да са благодарни, че не само не получиха гол, а и стигнаха до победата.

За този двубой наставникът на гостите извърши четири промени в титулярния състав. На пейката останаха Мауридес, Жоржиньо, Кристиян Малинов и Секулич за сметка на Али Соу, Тиаго, Бикел и Перейра.

Валери Божинов пък поведе атаката на домакините, но това не бе неговият ден. Срещата започна с натиск на гостите, но в първите минути те не успяха да стигнат до някакво по-сериозно положение. Така дойде 13-ата минута, в която странни прояви на домакинския страж Костов и Валери Божинов доведоха до автогол на втория.

В тази ситауция Бодуров изведе Али Соу сам срещу вратаря, но нападателят на червените не си спря добре топката и Красимир Костов без проблем я улови. После стражът на домакините изненадващо излизе извън наказателното поле с топка в ръка и заложи да изпълни някакво нарушение, каквото нямаше. Реферът правилно разчете нещата и отсъди фаул в полза на ЦСКА-София на 18 метра от голлинията. Десподов стреля, топката се отби в гредата и нямаше да влети в мрежата, но Божинов се засили да покрива другия ъгъл и в опита си да го стори, си вкара автогол.

Ботев отговори в 19-ата минута, когато Петър Атанасов прониза Черниаускас, но попадението бе отменено заради тънка засада. Секунди по-късно червените бяха близо до втори гол след набег на Десподов отдясно, но успоредният му пас дойде твърде дълъг за Соу, който не успя да засече в празната врата.

В 31-ата минута Черниаускас изби страхотен шут на Апостолов от над 25 метра.

По-активната игра на ЦСКА-София продължи и в 38-ата минута футболистите на Ел Маестро вкараха за втори път. Дълго разиграване пред наказателното поле на домакините завърши с пас на Едвин Джеси към изскочилия от дълбочина Али Соу и таранът на гостите реализира с мощен шут от близка дистанция останал очи в очи с Костов.

ЦСКА-София започна лежерно втората част и в 54-ата минута Ботев можеше да се върне в мача, но Божинов пропусна дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Чорбаджийски срещу Петър Атанасов, но звездата на врачани стреля в гредата.

След тази ситуация врачани взеха изцяло инициативата, започнаха да създават положение след положение пред противниковата врата, но така и не успяха да реализират.

В 63-ата минута Божинов опита да вкара със задна ножица, но нацели с топката главата на Чорбаджийски. В ответната атака Али Соу излезе са пореден път сам срещу вратаря, но вместо да шутира, опита да финтира противников бранител, и пропиля положението.

Малко по-късно, в 71-ата минута, и другата звезда на Ботев – Валери Домовчийскинаправи невероятен пропуск. Резервата Юли Ненов преодоля Ангел Лясков и пусна успоредно по земя към юношата на Левски, а той стреля от два метра в горната греда, а не в празната врата. Дори да бе реализирал обаче, попадението нямаше да бъде зачетено, тъй като страничният рефер Веселин Мишев вдигна флага за засада.

В 75-ата минута Ботев като по чудо не вкара гол. Ненов отново преодоля Лясков и центрира опасно. Дюлгеров подложи крак и топката тръгна към мрежата на червените, но Черниаускас се хвърли и я улови на голлинията.
До края домакините продължиха да атакуват и опитаха няколко удара от дистанция, но те не сполучиха. От своя страна гостите имаха възможност да организират не малко на брой контраатаки в разредената отбрана на домакините, но прекаленото много грешки, дошли от лежерния подход на играчите в предни позиции, не им позволиха да сътворят нещо по-интересно.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!