fbpx

СЕМ разследва участието на Ванко 1 във ВИП брадър

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще проверява сигнали срещу рап певеца Иван Главчев, известен като Ванко 1, който е един от участниците в риалити формата „Вип брадър“, излъчван по „Нова телевизия“. Това съобщи председателят на медийния регулатор София Владимирова пред „Дневник„.

 

СЕМ ще разгледа всички постъпили до момента сигнали, които касаят единствено участието на рап изпълнителя в риалити предаването, а не направени от него изказвания в къщата, уточни Владимирова. „Възможно е обаче до края на деня да са постъпили и други сигнали“, посочи тя.

Ванко 1 беше арестуван през 2003 година и обвинен за сводничество, трафик на жени и незаконно притежание на оръжие. Той бе осъден на 12 години затвор.

Престъпният статут на Иван Главчев да бъде изрично и широко огласен, а националният ефир да се явява неизменно пространство за критично разобличаване на насилниците, не тяхна високоплатена трибуна. За това настояват от клуб „Не Си Сам(а)“ в публикувано в сайта „Мама Нинджа“ отворено писмо до „Нова броудкастинг груп“ и СЕМ.

„През последните няколко дни наблюдаваме как в праймтайм в национален ефир шоково е героизиран като VIP (много важна личност) доказан международен престъпник с противозаконна дейност в България, Франция, Белгия, Испания“, пише в текста.

В него се цитира и изказване на Ванко 1 във визитката му, разпространена преди влизането му в предаването, което се излъчва под мотото „Женско царство“. „Женско царство съществува само по книгите. Искат изкуствено да ни наложат, че половете трябва да се изравнят. Аз не виждам нищо срамно в това жената да стои по-ниско от мъжа. Нека всеки да си знае мястото в крайна сметка. Всеки да си знае ролята в живота“, казва Ванко 1.

„Не искаме и не можем да бъдем лично отговорни за възпитанието на всяко дете и подрастващ, чието съзнание се сблъсква с явлението Иван Главчев, и то без никаква цензура. Но можем да се поставим в ролята на будната гражданска съвест и да заявим категоричното си несъгласие с лансираните в национален ефир престъпни „примери за подражание“ по отношение на това как се става много важна личност“, пишат от „Не Си Сам(а)“. /Трафик Нюз

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Алек Младенов: Не ме интересуват мненията на хората

Кадри БТВ От както стана ясно решението на Алек Младенов да не избере нито една от двете дами го разкостиха откъде ли не. От социалните мрежи го заливат коментари, както и гости, поканени в телевизията да му искат обяснение. Какво направи бе брат? Изглеждаше, че направи всичко това заради майка …

Блиц Новини
Ергенът Алек Младенов: Съвестта ми е чиста

Кадри БТВ Голяма изненада поднесе Алек Младенов с решението си да не избере нито една от двете претендентки за сърцето му. Зрителите са шокирани, но най-вече дамите, които най-малко са очаквали този развой на събитията. Алек се сбогува с двете дами с емоционално видео, в което поотделно благодари и на …

Hell's kitchen
Камелия щастлива, Чоткин спечели Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Лъчезар Чоткин е името на големият победител в сезон 6 на „Хелс Китчън“. Той успя да се пребори със Станислав Димитров и спечели голямата награда от 100 000 лева. Шеф Виктор Ангелов се обърна към двамата в присъствието на неговите су-шефове, родителите и близките на финалистите и …

error: Content is protected !!