fbpx

Красимир Вълчев: Образованието е най-важната инвестиция

„Образованието е най-важната инвестиция за развитието на обществото ни, то ни обединява. Именно затова разговорът за образованието е разговор за бъдещето“. Това посочва министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в обръщението си по повод на първия учебен ден, разпространено от пресцентъра на министерството.

Вълчев поздравява учениците, учителите и родителите за първия учебен ден, който, по думите му е празник, отбелязван с радост и надежда – надежда за бъдещето, което е свързано с децата ни.

„Уважаеми родители, с вас имаме обща мисия – да образоваме децата си, да бъдат знаещи, можещи, добри и креативни хора. Само заедно можем да постигнем това. Подкрепяйте децата си и възпитавайте у тях уважение към учителя. Това е начинът да успеем в партньорство да изпълним своята мисия“, посочва министър Красимир Вълчев.

„Уважаеми учители, обществото разчита на вас да се справим с най-важните предизвикателства, пред които сме изправени. Няма друга професия, от която толкова много да зависи бъдещето ни, духовното и социално-икономическото развитие на страната. Можем да имаме добро образование само с добри и мотивирани учители. Затова полагаме всички усилия да гарантираме политическия и бюджетен избор за повишаване на учителските заплати. Същевременно е важно да оправдаваме този избор с реални възходящи образователни резултати“, заявява просветният министър.

Красимир Вълчев: Най-големият недостиг на учители ще дойде след около 10 години

Той отбелязва, че големите предизвикателства пред учителите са да мотивират децата да учат, да провокират въображението им, да ги възпитат и дори да ги вдъхновят да станат утрешното поколение учители.

„На вас разчитаме и ви се доверяваме“, допълва Вълчев.

По думите му, първият учебен ден е преди всичко празник на учениците. На тях министърът припомня, че стъпките по пътя на знанието са бавни и трудни, но винаги носят видим и траен резултат, който е гарант за развитие и успех.

„Вие сте тези, които създават утрешното общество, които ще съхраните България и българското“, казва още Красимир Вълчев.

„Мили първокласници, радвайте се на вашия първи учебен ден! Пожелавам ви нестихващо любопитство към новото и познанието. Умението да четете, пишете, смятате и разбирате ще отвори пред вас нови врати и ще ви съпътства през целия житейски път. Бъдете здрави и ученолюбиви!

Честит празник на всички и на добър час!“, завършва министър Красимир Вълчев обръщението си по повод на първия учебен ден.

Za kakvo obrazovanie govorite uchat balgarska literatura, geografia a za itoria da ne govorim. Promivate mozatsite na veche dve pokolenia.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!