fbpx

За какво е полезно индришето?

Индришето е красиво, изключително ароматно и много полезно. Когато приготвяте у дома компоти от сини сливи или вишни, слагайте по 1 листенце индрише, което дава изключителен аромат, пише Zdrave.to.

Ако правите мармалад или конфитюр от сини сливи, сладко от вишни или череши, пак сложете индрише. Има няколко направления, в които ароматното индрише е изключително полезно. Домашното индрише е една изключителна билка. Индришето ободрява и заздравява имунната система. Това се постига като дишате аромата на растението индрише направо от саксията, като откъснете 1 листо и го стриете с ръка, за да се отдели неговото етерично масло или като сдъвчете 1 листо.

Индришето повдига тонуса на уморен човек, но и на хора, които са боледували, дори и от по-сериозни заболявания, както и при пролетна умора.

Правите следната полезна смес:

Откъснете 20 пресни листа индрише и ги счуквате в хаванчето. Настържете кората на 3 лимона и изцедете сока им. Добавете 500 грама мед и счуканите ядки на 30 ореха. Объркайте добре и прибавете счуканите листа индрише. Всяка сутрин 30 минути преди хранене яжте по 1 с.л. Ако се възстановявате след заболяване, яжте по 1 с.л. 3 пъти дневно.

Индришето лекува високото кръвно и болното сърце. Не е необходимо да правите някакви отвари или други чайове, за да регулирате високото кръвно или болното сърце. Просто късате от саксията 2-3 листа индрише и ги изяждате на гладно. Не приемате храна 30 минути, за да може индришето да подейства.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

Блиц Новини
Кадиев към Ерген № 3: Защо ти трябва при жива майка да се жениш?

Кадри БТВ и социални мрежи Неочакваният край на романтичното риалити „Ергенът“ предизвика множество коментари. Много хора осъдиха Алек Младенов за решението, което взе да не се обвърже с нито една от останалите две фаворитки и особено начина, по който го направи. Той им каза своето решение чрез видео, без да …

Блиц Новини
Емоционален финал на „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Зрителите се сбогуваха емоционално с „Бригада нов дом“. Снощи бе излъчен последният за този сезон епизод, отново много силен и изпълнен с емоции, докосващи сърцата на мнозина. Бригадата с помощта на множество доброволци направи един удобен и уютен дом за незрящата Божидара и нейната майка. Новата бригада под …

error: Content is protected !!