fbpx

Сблъсък между президентите Плевнелиев и Радев: Кой каза повече истини и кой успя да запази достойнството си?

Държавният глава Румен Радев и предшественикът му на най-високия държавен пост Росен Плевнелиев днес влязоха в задочен словесен двубой. Той беше започнат от Плевнелиев, който в телевизионно интервю сутринта директно нападна Радев с поредица от критики:

„Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му от преди дни – изключително популистко. Не му прилича на държавен глава да поставя под въпрос основните институции на българската държава и да казва, че дори БСП не била алтернатива на сегашното управление. Дори има противоконституционност – разделя нацията. Той външнополитически не е никакъв фактор, няма доверие към него на Запад”, посочи Плевнелиев.

По думите му Русия му е „зашлевила шамар” два пъти. „Не остана и съмнение, че проруската нотка у нас остана без покритие. Никога не се беше случвало да отиде на посещение в Кремъл, от 6 минути изявления една да говори президентът на Русия и то да говори за Бойко Борисов. След като не може да свърши нищо извън България, то ще работи в страната. Президентът трябва да е платформа за добрите идеи в държавата, да е балансиран”, каза той.

Настоящият президент Радев не запази мълчание за обвиненията на предшественика си:

„Всички трябва да пазим авторитета на президента Плевнелиев, дори когато самият той не знае как да си го опази“, заяви Румен Радев пред журналисти в Шумен.

„Моят призив е към политическите партии – всички да се обърнат към проблемите на българите. Призовах и правителството – към своите отговорности. Към момента то тиражира серийни скандали и интриги, за да очерни своите опоненти и да прикрие най-важните проблеми на обществото – корупцията и беззаконието“, каза Радев.

До кога ще давате медийна изява на Плювню да плюе. Видяхме го това краварско мекере каква плюнка е. Не ни тормозете повече , спрете да го отразявате.

🏇 се ритат,магаретата го отнасят! Народна поговорка! Помислете и двамата ,как постъпвате. Играете си на ,,Дай си ми куклата,вземи си парцалите!

Лицето Плевнелиев да си затвори устата завинаги. Мръсотиите наговорени от него като идиот президент са позор за страната, трудно ще бъдат премахнати.

Плевнелиев е човек и президент без достойнство! Нито в личния си живот,нито в професионалния показа нещо такова. Като се сетя,че беше президент се срамувам!

Типично в джендърски стил наш Росенчо. Ай стига сте го показвали. Той като не се усеща какво му тече в гащите, няма ли журналисти да го пратят в тоалетната, ами пред камери го кипрят.

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Въпрос за Нотр Дам отказа играч на покер от 10 000 в „Стани богат“

кадри bTV Късмет с въпросите, стабилна обща култура и надеждни жокери – това е формулата, която може да донесе успех в „Стани богат”. Икономистът и професионален покер играч Стойчо Кроснаров изглежда имаше всички тези елементи, но литературен въпрос го спря на въпрос за 10 хил. лева. Загадката, която той не …

Блиц Новини
Огромен успех за Георги Христов в зала 1 на НДК

Кадри ФБ Очаквано концертът на великия Георги Христов предизвика огромен интерес. Залата е препълнена, няма свободни места. Изключителна емоция подари изпълнителя на феновете си, както обеща. Освен обичаните и познати хитове, изпълни и най-новите си песни, включени в последния албум. С много чувство за хумор и самоирония забавлява публиката, нарича …

Блиц Новини
Добра новина за вечните длъжници, но не съвсем

Доста време отне на депутатите да пуснат в действие закона за личния фалит, но това е на път да се осъществи. Правната комисия към парламента прие отпадането на „вечния длъжник“. По този начин се приема десетгодишна давност на задълженията на физическите лица. Давността няма да се прилага в точно определени …

error: Content is protected !!