fbpx

Този човек трябва да е пример за много възрастни българи, на 82 е и е студент

Най-възрастният студент в СУ „Свети Климент Охридски“ е 82-годишният Петър Шойлев. Роден е в София, но от 10 години живее в Лондон при сина си. Преди 3 години обаче решил да завърши магистратура в родния град.
Така пенсионерът се озовал във Факултета по журналистика и масови комуникации на Алма Матер. Сега Шойлев вече е завършил своята магистратура и взе дипломата си, предаде Нова телевизия.
„Нищо не ми пречи. Мои познати ми казаха, че има такава възможност и аз отидох да проверя какво става. Когато попитах дали мога на тази възраст да следвам, ми казаха, че няма проблем. И се записах“, разказва Петър Шойлев, който има дипломи за инженер, икономист и за външна търговия.

Състудентите му в София пък са на възраст между 22 и 26 години.
„Мога да кажа, че са много симпатични млади хора. Много трудно ми беше да се състезавам с тях, но те ме приеха като равен и не са ме подценявали“, споделя дипломираният магистър по журналистика.
По думите му, усещането е било все едно вчера е бил на студентската банка. Но признава, че е имало моменти, в които му е било трудно.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!