fbpx

ЕС: Русия да спре да блокира достъпа в Азовско море

ЕС призова Русия да спре да блокира преминаването на кораби през Креченския пролив към украинките пристанища в Азовско море, предаде Дойче веле и news.bg.

„Прзе последните месеци Русия все по-често блокира преднамеренопреминаването на плавателни съдове, включително принадлежащи на страните от ЕС, пътуващи през Керченския пролив към и от пристанищата на Украйна в Азовско море.“ – се казва в изявление на пресофиса на ЕС.

От Брюксел посочват, че 19-километровият мост, съединяващ Русия с окупирания Крим е пречка за свободния достъп към Азовско море.

В документа се подчертава, че ЕС изцяло подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Украйна и продължава да осъжда и да не признава незаконното анексиране на Крим и Севастопол.

Москва започна строителството на моста през февруари 2016 г. без да съгласува параметрите му с Киев.

През февруари тази година Украйна внесе в арбитражния съд в Хага жалба, в която се посочва, че Русия нарушава конвенцията на ООН за морското право. Уточнява се, че Керченският мост ограничава навигацията в пролива и фактически блокира достъпа до Азовско море на плавателни съдове с голям тонаж.

Глупаци! Какво, да съборят моста, за да угодят на хунтата в Киев и на американоидните фашизоиди в Европа? Крим си е руски, а вие нямате право да ходите там без покана!!!

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!