fbpx

Шефът на следствието: Над 70 млн. лв. щети е нанесла фабриката за цигари в Карнобат

Снимка: „Канал 3“

Само фабриката на нелегални цигари в Карнобат е нанесла щети на бюджета за 70 и повече милиона лева, каза днес в Карнобат Борислав Сарафов, директор на националното следствие. Той пристигна на място, за да наблюдава лично процесуално-следствените действия по претърсване във „Винпром“ Карнобат, пише „Канал 3“.

„Интересите на държавата предполагат да бъдат хванати едрите риби, които са организатори и които са ръководители на престъпната дейност”, добави Сарафов.

По-рано тежко въоръжени полицаи блокираха входовете на Винзавода, а в офисите нахлуха криминалисти, служители на прокуратура, митница и данъчната агенция.

„Проверяваме цялостната дейност на дружествата на Миньо Стайков – нелегален и легален бизнес“, разясни Сарафов. „Защото много често прането на пари от нелегалната дейност се извършва чрез легалните фирми. Един човек може да превърти едни пари от задния в предния джоб използвайки легалната дейност за легализиране на незаконно придобитите доходи”, обобщи шефът на следствието.

Спецпрокуратурата извършва претърсване в 12 обекта на територията на Бургаски регион, свързани с Миньо Стайков. Общият брой на офиси и помещения, които се проверяват щателно са над 70. Това са както фабриката за нелегални цигари, разбита преди месец и половина в Карнобат, и свързвана отново с бизнесмена, така още няколко други предприятия и дъщерни фирми.

Досъдебното производство е образувано за пране на пари, данъчни престъпления и търговия с акцизни стоки без бандерол. Над 10 души, сред които и Миньо Стайков, са задържани за 24 часа.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!