fbpx

Докато има такива хора, надеждата е жива! Благодетели направиха най-хубавото за едно село в България

Снимка: www.momchilovtsifest.bg

В смолянското село Момчиловци учредиха фонд за подпомагане на млади двойки, с който да ги стимулират да останат там. Фондът е учреден от благодетели в памет на техните родители, които са живели там, съобщи БНР. Кметът на Момчиловци Сийка Суркова разказа за предаването „Преди всички“, че все повече млади двойки с деца заживяват в селото.

Новият проект подпомага двойки, които ще сключат брак и ще се установят в Момчиловци, а също така предвижда парична помощ за всяко новородено дете в селото. Вече има семейства, получили пари от фонда.

Според Суркова красивата природа, сигурността, която селото предлага, спокойният начин на живот са сред основните причини все повече млади хора и туристи да избират Момчиловци.

От осем години китайска държавна фирма произвежда кисело мляко за пиене с марката на името на селото, а по думите на кмета ежегодно то е посещавано от над хиляда китайски туристи. Мнозина от тях са изградили чудесни приятелски отношения с местните, разказва още Суркова.

Кметицата допълни, че в края на август приключва и курсът по китайски език. Той се организира за втора поредна година. Обучението се извършва от представители на Института „Конфуций“ с подкрепата на Общината. Суркова допълни, че курсът е бил безплатен и е привлякъл интереса дори на чуждестранни медии.

От 21 до 23 септември в Момчиловци ще се проведе Фестивал на киселото мляко.

В никакъв случай не допускайте да прекрачи прага ви Калпакли Чобан Цецко Ушатия /КЧЦУ/. Този „нов кърджалия в нова полуда“ – днешен еничар Кара Ибрахим, ще донесе единствено неизлечимо зло на хубавото Момчиловци и неговите хора. Обича да се изкарва народняк, да се гизди с калпаци, навуща и цървули, да препасва силях, нагъчкан с пищови и ножове – пазител и възродител едва ли не на традицията, но е прост и необразован. Софраджия и курбанджия – авантаджия, като оплюска чевермето, ще ви нарочи за хибридчици, пета колона на Путин и фалшива новина. След като пък и китайци идват при вас, ще пошушне където знае, че не сте надеждни партньори на НАТО и ЕС, не приемате джендърството и не се вричате в евроценностите – неговата либерална библия. Пазете се от този марокански скакалец, който сее зараза и болести като мухата ЦеЦе, който като малариен плазмодий ще ви причинява единствено краста и духовна малария.

Ха ха ха!Добре написано,но четете бе !Празник на млякото,а не на чевермето!Освен тоз дришльо ако не си е изпросил добиче!Що не отиде да яде агнешко в Странджа?Там ще го посрещнат много „топло“! Мръсна,долна гад и ибрикчия!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

Блиц Новини
Фенките на „Ергенът” плачат: Алек, защото изгони най-свястната?

кадри bTV Зрителите са дълбоко разочаровани от развитието на ситуацията в „Ергенът”. След като Екатерина беше изненадващо изгонена от имението, в социалните мрежи заваляха коментари, които почти без изключение са отрицателни. Феновете на предаването са разочаровани и озадачени: „Ужас! Това беше една от дамите, които бях най-скромни, възпитани, тактични, красиви …

Hell's kitchen
„Професионалистката“ Никол се подиграва на влюбения Чоткин

Кадри Нова ТВ Срещата организирана от продукцията на Хелс китчън бе доста изненадваща за Чоткин, но и породи много въпроси сред зрителите. Доста се съмняват, че всичко това е нагласено предварително и е театър, най-малкото заради това, че няма как да знаят изхода от състезанието с чиниите, и че точно …

error: Content is protected !!