fbpx

Младежи се оплакват от последствия след татуировки с къна на морето

Дарик

Младежи се оплакват от неприятни последствия след татуировки с къна на морето.

19-годишният Александър Илиев си направил временна татуировка с къна в последния ден от престоя си в Приморско през август. Удоволствието му струвало 18 лева. Няколко часа по-късно вдигнал висока температура, а контурите на татуировката се подули и станали на течащи рани. Оказало се, че Александър има алергия към някоя от съставките в къната. Как ще реагира кожата му обаче не е било проверено на място.

В крайна сметка, татуировката на Александър излязла над 180 лева заради последвалите многократни прегледи при лекари и назначените му лекарства, плюс три седмици в болничен.

Негова приятелка, която се татуирала на същото място и която няма установена алергия към съставка в къната, също имала необичайна реакция. Няколко дни след като си направила татуса, тя забелязала малки пъпчици по контурите на рисунката.
Пред Дарик татуисти, работещи с къна, обясниха, че е редно да се нарисува съвсем малка част от кожата и да се изчака ден-два за евентуална реакция. По думите им на морето се използват различни съставки в къната от тези, които се ползват в София, например. Обичайно те са натурални.

Специалисти съветват да не се използват услугите на татуисти, които не работят в студио и да се проверява лиценза на съответното място, както и да се внимава дали инструментите се стерилизират.

Натуралната боя от къна се получава чрез смилане и пресяване на изсушените листа на растението. Чистият продукт без химически примеси рядко предизвиква алергия.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!