fbpx

Дългоочаквана промяна в Skype! Най-сетне пускат…

След месеци на работа, функцията Private Conversations на Skype най-сетне е реалност. Потребителите на Android, iOS и десктоп версията на популярния чат клиент сега могат да активират end-to-end криптиране както за гласови обаждания, така и за писмени съобщения.

Ако вашият събеседник приеме поканата ви, технологията ще предпазва разговорите ви от подслушвачи, опитващи се да уловят чат трафика или да надникнат в устройството ви. Тя дори ще крие съдържание в известията и списъка с чатовете, за да попречи на някой небрежно да мерне по-деликатните ви разговори.

Все пак, функцията Private Conversations идва и с някои ограничения. Може да поддържате едновременно само по един такъв защитен разговор на едно устройство. Може да прехвърляте разговорите между устройства, но ще виждате само съобщенията, изпратени и получени само на съответното устройство.

Накрая, самата функция Private Conversations е по избор. За разлика от услуги като WhatsApp, където end-to-end криптирането е по подразбиране, тук това не е така.

Въпреки това, новата опция все пак ви позволява да продължите да ползвате Skype, за да обсъждане по-чувствителни теми, вместо да се разкъсвате между различни приложения.

 

kaldata.com

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!