fbpx

Важна информация за всички, които са пострадали от застраховани в „Олимпик“ и за самите клиентите на дружеството

Ивета Хунова, председател на Асоциацията на застрахователните брокери, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия какво ще се случи с клиентите на фалиралата застрахователна компания „Олимпик“.

„Имаше индикации от май месец за фалита на „Олимпик“. Всички брокери предупреждавахме клиентите си. От 9 май на сайта на КФН имаше и съобщение“, съобщи Хунова, пише novini.bg.

„Гражданската отговорност е една социална застраховка“, напомни тя и заяви: „Не трябва да се търси най – евтините застраховки“.

„Много от 200-те хиляди полици на клиенти на „Олимпик“ са на разсрочено плащане. Много малко са тези, които са платени изцяло“.

„Застрахователният пазар в България е абсолютно стабилен, всички останали компании са регистрирани в България и имат абсолютно отговорно поведение“, поясни Хунова.

Тя разясни и как трябва да действа пострадалият от застрахован в „Олимпик“ и съответно застрахованият.

„Всеки, който е пострадал от виновен, който е застрахован в „Олимпик“ Кипърският гаранционен фонд гарантира 100% изплащане. Такъв е законът. Пострадалите трябва да се обърнат към Кипърския гаранционен фонд. А тези, които имат застраховки в „Олимпик“ и полиците им ще са прекратени в петък, трябва да се насочат към офисите на компанията и да пуснат искане за сторно сметка“, обясни Хунова.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

Блиц Новини
Кадиев към Ерген № 3: Защо ти трябва при жива майка да се жениш?

Кадри БТВ и социални мрежи Неочакваният край на романтичното риалити „Ергенът“ предизвика множество коментари. Много хора осъдиха Алек Младенов за решението, което взе да не се обвърже с нито една от останалите две фаворитки и особено начина, по който го направи. Той им каза своето решение чрез видео, без да …

Блиц Новини
Емоционален финал на „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Зрителите се сбогуваха емоционално с „Бригада нов дом“. Снощи бе излъчен последният за този сезон епизод, отново много силен и изпълнен с емоции, докосващи сърцата на мнозина. Бригадата с помощта на множество доброволци направи един удобен и уютен дом за незрящата Божидара и нейната майка. Новата бригада под …

error: Content is protected !!