fbpx
Блиц Новини

Кадри: бТВ

Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева.

За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, Железопътни и автогари, Ресторанти и барове, Църкви и манастири.

Без да се замисли, жената вярно маркира първата опция.

Последва седмия въпрос: „Музеят на кой литературен герой се намиран на „Бейкър стрийт“ 221Б?“ – Джейс Бонд, Робин Худ, Шерлок Холмс, Джийвс.

Тук Ваня поиска „50:50“ и след като компютърът остави втората и третата възможност, позна, че е Холмс.

Участничката заключи сумата от 2000 лева, а за нея Ники Кънчев я попита: „В коя европейска държава местните жители не използват фамилни имена“? – Турция, Унгария, Исландия, Испания.

Ваня свърза отговора с любимата си скандинавска страна и продължи напред.

Последва въпрос за 3000 лева, който не затрудни жената: „Кои столици са на разположение на срещуположните брегове на залива Рио де ла Плата“? – Монтевидео и Буенос Айрес, Лима и Сангяго, Бразилия и Асунсион, Богата и Кито.

Балтакова каза, че ще използва познанията си по география и правилно заложи на уругвайската и аржентинската столица.

Въпросът за 5000 лева бе: „Как се казва съпругата на монголския шах Джахан, в чест на която той построява Тадж Махал?“ – Индира, Мумтаз, Махабхарата, Рамаяна.

Ваня клонеше към Мумтаз, но събра смелост да посочи това име, след като извика на помощ от публиката дъщеря си Ахинора и доцентът от СУ призна, че е на същото мнение като това на майка си.

Ваня Балтакова обаче не знаеше отговора на въпроса са 10 000: „При коя американска космическа програма вторият кораб е изстрелян преди първия?“ – Вояджър, Маринър, Пионер, Викинг.

Жената се обади на Даниела Балтакова, но нейната снаха не й бе полезна и Ваня реши да преустанови изявата си. Вече извън телевизионната игра по бТВ тя се насочи към Вояджър и за нейно съжаление се оказа права.

Блиц Новини
Батков: Чужденци ритат за 500 евро, наши футболисти стават като Георги Семерджиев

кадри БНТ В българското футболно първенство има чужденци, които играят за 500-600 евро заплата, българи за толкова не можеш да хванеш, това заяви по БНТ Тодор Батков като представител на обществения съвет към БФС. В предаването на Георги Любенов той описа много драматична картина на това, което се случва с …

Блиц Новини
Маги Халваджиян: Медиите набиват мантрата, че в България няма нищо честно

кадри Нова телевизия Шоу като финала на „Като две капки вода” в „Арена София” не е правено не само в България, но и в света, това заяви Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на Нова телевизия. „Най-големите ми притеснения бяха, че от телевизионно шоу ще се превърне в концерт. Но на …

Блиц Новини
Учител шокира Ники Кънчев в „Стани богат“ с признание за бабата на жена му

Кадри: БТВ Учител по история и философия в столично училище се устреми към стоте бона в „Стани богат“. След като седна в стола на богаството, Найден Върбанов не се поколеба да разкрие защо е решил да опита късмета си. „През лятото с бабата на съпругата ми гледахме предаването, и тя …

error: Content is protected !!