fbpx

Силно земетресение паникьоса съседна Турция

Блиц Новини

Съседна Турция стои на тръни при всяко разлюляване на земята. Споменът за опостушителното земетресение, в което загинаха хиляди хора е все още много пресен.

За земетресение с магнитуд 4,7 съобщиха от района на град Токат, Северна Турция. Трусът е предизвикал силна паника сред населението. Хората са прекарали нощта навън.

 

Според информацията на уебсайта на Президентството за управление на бедствия и извънредни ситуации (AFAD), в 01.06 е регистрирано земетресение с магнитуд 4,7, чийто епицентър е бил район Сулусарай.

Земетресението е регистрирано на дълбочина 9,97 километра. Стана ясно, че земетресението е усетено и в околните провинции.

Около час и половина по-късно на същото място е регистрирано друго земетресение с магнитуд 4,1.

Губернаторът на Токат Нуман Хатипоглу заяви, че днес училищата в областите Сулусарай, Артова и Йесилюрт са затворени.

Хатипоглу каза, че през нощта в района Сулусарай е имало земетресения с магнитуд 4,7 и 4,1. Тази информация е обявена в туитър на страницата на агенцията.

Това съобщават турските медии и призовават за спокойствие. След вторичният трус от 4,1, който е бил на дълбочина 7 километра под повърхността, много повече граждани са напуснали домовете си в центъра на Токат. Повечето хора от града са излезли по улиците с одеяла и се опитвали да се предпазят от студа в колите си, други са прекарали нощта топлейки се около огъньове.

Блиц Новини
Разкошен дом показа Таня Боева в Черешката на тортата

Кадри Нова ТВ Новият сезон на готварското шоу „Черешката на тортата“ стартира с поп фолк изпълнителката, ослепителната Таня Боева. Шеф Манчев смени Виктор Ангелов на екран и сега ще гледаме как неговите избранници се справят в кухнята, а също и като домакини. Боева посрещна своите гости в уютния си дом …

Блиц Новини
Едва 3000 души получиха еднократна помощ

Малко е известно сред българското население, че съпругът, съпругата или децата на починал осигурен имат право на еднократна помощ, отпускана от държавата. „Право на еднократна помощ при смърт на осигуреното лице, съгласно Кодекса за социално осигуряване (КСО), имат неговите: съпруг (съпруга); деца; родители. Децата на починалото лице имат право на …

Блиц Новини
Полицай не послуша дъщеря си в „Стани богат“ и спечели много пари

Кадри: бТВ Никола Христов, който 28 години е бил инструктор по стрелба в МВР, показа самообладание, качества и знания в „Стани богат“ тази вечер. При един от въпросите обаче той бе сериозно разколебан, но в крайна сметка взе вярното решение и си тръгна с чек за 10 000 лева от …

error: Content is protected !!